fbpx

Agenda

Evenementenkalender

Vanwege de bijzondere ligging van ons proeflokaal op een groot erf aan het water en met Scheepsatelier  Eestroom voor de deur, organiseren wij hier ook graag bijzondere evenementen.  Denk aan culturele activiteiten rondom muziek, film of theater. Een vrijmarkt op Koningsdag. Bieryoga in de zomermaanden. En natuurlijk ook bijzondere activiteiten op het gebied van smaak, zoals een winterse proeverij, een Middeleeuws Bockbier Diner of een zomerse BBQ. Eigenlijk is alles mogelijk, dus hou onze website en socials in de gaten voor de agenda! Heb je zelf leuke ideeën voor een evenement? Neem contact met ons op want daar staan we graag voor open!

26 mei - 15:00 - LANCERING BIER & KUNST - kunst/bier/zwemmen

Bier & Kunst

Als Grutte Pier Brouwerij willen wij kunst en cultuur de wereld in helpen vechten. Daarom ontwikkelen wij ieder jaar een speciaal bier in samenwerking met een kunstenaar. Het idee: onze brouwer ontwikkelt een bier geïnspireerd op de stijl van de kunstenaar, de kunstenaar op zijn of haar beurt is geheel vrij om het etiket te ontwerpen naar eigen smaak. Zo ontstaat er een kruisbestuiving tussen beiden, een nieuw bier met een uniek etiket. De 541 is vanwege de pandemie verplaatst naar dit jaar. Dit heeft de brouwer en de kunstenaar geïnspireerd om twee jaargangen te lanceren die samengevoegd kunnen worden tot één uniek bier.

Over Bram

Bram Kuypers is als kunstenaar geïnteresseerd in het landschap. Door rond te dwalen zoekt hij naar bijzondere locaties en fenomenen, welke hij documenteert en er iets aan toevoegt. Voor Grutte Pier 541 maakte Bram een bijna egaal grijze foto van mist boven water. Het watermerk en de gele gloed zijn toevoegingen achteraf die het beeld doorbreken en tegelijkertijd een nieuwe harmonie aanbrengen. Voor Grutte Pier 542 vond hij een schuimende boom in de regen, welke hij na zonsondergang heeft gefotografeerd. Een passende voorstelling in het landschap voor een zoet bier.

 

19 juni - 16:00 - VADERDAG BBQ - eten/drinken/houtvuur

In 2014 beginnen twee jongens een Friese brouwerij met de naam Grutte Pier. Een volksheld, een boer, een vrijheidsstrijder, maar bovenal: een vader. Zes jaar later hebben de twee jongens niet alleen een heleboel bier gebrouwen, maar zijn zij zelf ook vader geworden! Tijd voor een bijzonder BBQ diner waarin we het gevoel van familie als verbindende kracht met elkaar zullen vieren  (en ja, ook moeders, dochters, zonen, stiefvaders of iedereen die zich een vader voelt is welkom). Denk aan bijzondere gerechtjes die de focus leggen op het voor de vleesindustrie niet zo gangbare ‘mannelijke’ vlees: coq a la bière, bok en stier. Een ode aan de man dus! En natuurlijk nog veel meer, zoals zuurdesem brood gebakken door de brouwer, groenten en andere lekkernijen. Een compleet verzorgd diner door onze bekendste pitmaster (en vader) aan huis Folkert van de Burning Baarch, die speciaal voor ons naar Bartlehiem komt om buiten te koken terwijl jullie genieten van de plek en elkaar.

Wat
BBQ van de Burning Baarch, bier, houtvuur en familie

Wanneer
Zondag 19 juni van 16.00 tot 20.00 uur.

Waar
Grutte Pier Brewery
Bartlehiem 23
9091 BH Wyns

20 Augustus - 12:00 - NACHTKIJKERS - film/kampvuur/bieryoga/muziek

Op zaterdag 20 augustus organiseren wij Nachtkijkers: films kijken in de buitenlucht! Begin met bieryoga, doe mee met de filmquiz, bak je eigen pannenkoek en kijk een film!

Wat
Openluchtbioscoop, bieryoga, live-muziek & filmquiz

Wanneer
Zaterdag 20 augustus vanaf 12:00.

Waar
Grutte Pier Brewery
Bartlehiem 25
9091 BH Wyns

Toegang
Tickets binnenkort verkrijgbaar!

15 Oktober - 18:00 - MIDDELEEUWS BOCKBIER DINER - bierpullen/lange tafels/muziek/varken aan het spit

Een Middeleeuws Bockbier Diner. Denk aan varken aan het spit, grote worsten, stoofvlees, gepofte aardappelen en gegrilde groente. Terwijl je aan een lange tafel geniet van een heerlijk maal, kijk en luister je naar de verhalen en liederen van de Biertroubadour. Je drinkt daarbij verschillende unieke bockbieren en ervaart een avond alsof je een overwinning viert.

Wat
Varken aan het spit, bockbier, lange tafels en muziek

Wanneer
Zaterdag 15 oktober vanaf 18:00 uur.

Waar
Grutte Pier Brewery
Bartlehiem 25
9091 BH Wyns

Toegang
Tickets binnenkort verkrijgbaar!