fbpx

BROUWBOERDERIJ

BROUWBOERDERIJ BARTLEHIEM

BROUWBOERDERIJ BARTLEHIEM

Een ruimte midden in de natuur, aan het water, onder de zon, omringd door gras, bomen, bloemen, mensen, dieren, en miljoenen micro-organismen. Een brouwboerderij waar we lokale ingrediënten samenbrengen en unieke bieren ontwikkelen.

De Brouwboerderij is er naast onze functie als Huurbrouwerij. Als huurbrouwerij maken we al jaren bieren in andermans ketels. Bij de Brouwboerderij ontwikkelen we nieuwe bieren, brouwen we wilde bieren zoals de Bretttûne en organiseren we bijeenkomsten en rondleidingen in ons proeflokaal.

De toevoeging van de Brouwboerderij aan ons merk Grutte Pier is ontstaan met oog op het feit dat Grutte Pier een boer was voordat hij vrijheidsstrijder werd en ons verlangen om met lokale granen, fruitsoorten en kruiden uit eigen tuin te gaan brouwen.

PROEFLOKAAL, RONDLEIDING & WINKEL

De Brouwboerderij is te bezoeken en te ervaren. In het prachtige Bartlehiem midden in de natuur kan je genieten van onze bieren.

Kent u de bieren van Grutte Pier nog niet of bent u wel bekend met onze befaamde Tripel of Stout en daardoor nieuwsgierig geworden naar onze andere bieren? Geen probleem, Grutte Pier Brouwerij verzorgd diverse soorten proeverijen.

Hoe gezellig is het om met een groep vrienden, je sportteam, je collega’s, je buren of je bierclub een bierproeverij te doen! Ieder weekend organiseren we een standaard proeverij met rondkijkje in de brouwerij. Dit duurt 60 min en je krijgt 4 verschillende bieren te drinken. Kosten €12,50 per persoon.

Openingstijden Winkel
Maandag tot vrijdag van 9:00 tot 17:00

Openingstijden Proeflokaal
Vrijdag van 14:00 tot 18:00,  zaterdag en zondag van 10:00 tot 18:00

Kijkje in de brouwerij met proeverij – 60 min
Vrijdag om:  14:30 | 16:30
Zaterdag en zondag om: 10:30 |12:30 | 14:30 | 16:30

18, 19, 20 en 27 september zijn we gesloten.

Boek een “kijkje in de brouwerij” via onderstaande knop.

PROEVERIJ OP MAAT

Ken jij de ingrediënten die we gebruiken om onze heerlijke bieren te maken, weet je waarom een stout bijna zwart van kleur is en waarom een dubbel zoetig is, weet jij wat een koffiefilter met bier te maken heeft, ben je bekend met het fenomeen bierstachelen of Bière Flambee? Nee?
Je gaat het allemaal ervaren wanneer je een proeverij boekt bij Grutte Pier Brouwerij. Dit alles gebeurt onder de professionele begeleiding van Internationaal Biersommelier Jan Nota.

Jan Nota, ook wel de BierTroubadour genoemd, laat je graag al onze bieren proeven, vertelt over de oorsprong, laat je kennis maken met de èchte Grutte Pier en zingt ook nog liedjes over dit mooie gerstenat.

Kort gezegd, een bierproeverij bij Grutte Pier is ‘in Grut feest!’

Door de vele mogelijkheden zijn prijzen in overleg

PROEVERIJ OP LOCATIE

Maar met een goed glas bier op is autorijden niet meer verantwoord. Dus waarom dan niet een proeverij op een locatie die voor jou handig is, dat je lekker op het fietsje vanuit je sportkantine of vertrouwde stamcafé weer naar huis kan. Of zou je misschien eens een proeverij op het water willen, bijvoorbeeld door de grachten van Leeuwarden. Alles kan!

Onderstaande prijzen zijn voor op locatie

Proeverij op maat? of op een andere locatie? Neem dan contact op met Frans Filius
Frans@gruttepierbrouwerij.nl

06 – 81 51 78 44

 

Programma

Kosten

Duur

Omschrijving

Basisprogramma BierProeverij tot 18 pers. incl. bier

350,-

±2,5 uur

Je gaat een opbouw van bekende bierstijlen proeven. Hierbij krijg je uitleg over de herkomst van het type, de bereiding, het schenken en drinken.

Basisprogramma BierProeverij v.a. 18 pers. incl. bier

20,- p.p.

±2,5 uur

Idem

Kleintje Proeverij

Prijs v.a. 250,- v.a. of minmaal 20 pers. x 12,50,-pp

1 uur

Mocht u met uw mensen even een informeel uurtje willen beleven of zijn 3 bieren voor u meer dan genoeg? Dan kiest u voor een kleintje proeverij. (kan ook goed in combinatie met live muziek na afloop)

PubQuiz Proeverij

‘Ik hou van Bier’

incl. 6 bieren.

v.a. 20 pers.

22,50 p.p.

±3 uur

Een interactieve bierquiz in het format van ’Ik hou van Holland’. Hierbij worden 6 bieren geproefd in een iets grotere hoeveelheid dan bij de andere proeverij.

Dit is dè pubquiz voor bierliefhebbers. Met verschillende teams strijd je tegen elkaar voor eeuwige roem. Bij dit interactieve spel vol gezelligheid leer je van alles over bier en ga je deze bieren natuurlijk ook proeven.

Bier en Spijs

incl. bier

400,- v.a. 17 pers 25,-

±2,5uur

Bier & Spijs is een proeverij met kleine hapjes. Kaas, worst (van ons eigen Mangalica varkens) en Chocola (speciaal in België gemaakt voor Fryske biercombinaties zoals bijv. Fryske dúmkes chocola.)

Blindproeven

Prijsopbouw gelijk aan de basisprogramma’s

1,5 tot 2 uren

Zonder blinddoek maar met een universeel glas proberen bieren te beschrijven en misschien te herkennen.

Verdieping bierstijlen

Prijsopbouw gelijk aan de basisprogramma’s

±1,5 tot 2 uren

Van 1 bierstijl verschillende merken.

Een biertype heeft bepaalde kenmerken maar dat ze toch ook enorm uiteen kunnen lopen bewijst deze sessie.

Live muziek na afloop.

Tarief:

1 uur: 95,-

2 uur: 195,-

Etc.

Deze prijzen zijn

Mocht u uw proeverij af willen sluiten met een gezellige nazit dan past een stukje live muziek daar prima bij. Als de BierTroubadour er dan toch is…

Deze prijzen gelden alleen wanneer het optreden

Arrangement: Bierproeverij ‘Grutte Pier’

Een primeur voor Praamverhuur Leeuwarden. In samenwerking met de bierbrouwerij Grutte Pier verzorgen wij een bierproeverij aan boord van onze praam ‘Grutte Pier.

Tijdens deze 2 uur durende praamvaart kunt u genieten van 7 verschillende soorten bier en van ‘live’muziek van de biertroubadour Jan Nota. Naast zijn muzikale optreden zal hij u ook alles vertellen over de verschillende soorten bier.

Kosten: €35,- p.p. incl.:

  • proeven van 7 verschillende biertjes
  • u krijgt 1 glas gratis
  • live muziek
  • informatie over de verschillende soorten bieren

 

Er kunnen max. 20 personen mee aan boord.

GRUTTE PIER bier from KROESEMEDIA on Vimeo.