fbpx

BIERBROUWERIJ

GRUTTE PIER BROUWERIJ LEEUWARDEN

Sinds 2014 bestaat de Grutte Pier Brouwerij. Wij brouwen onze bieren voor het grootste deel in de ketels van andere brouwerijen, ook wel huurbrouwen genoemd. Wij hebben een kleine installatie waarmee wij onze recepten ontwikkelen en onze houten vaten mee vullen.

De brouwerij is ontstaan in Leeuwarden, bij Speciaalbiercafe de Markies. Oprichters Frans Filius en Renze Bil kwamen vaak in dit cafe en leerde daar de mooie smaken van speciaalbier kennen. Dankzij deze inspiratie is dit nog steeds het huisbiercafe van de brouwerij.

TONNENZAAL BROUWBOERDERIJ

Naast onze basislijn, seizoensbieren en specials maken wij ook wilde bieren. Dit is een bijzondere categorie bieren die maar door weinig brouwerijen gemaakt worden. Het unieke aan deze stijl is dat de bieren met wilde vergisting tot leven komen. Deze vergisting doen wij in houten tonnen van 225 liter. Deze tonnen staan in onze tonnenzaal waar het bier tussen de 3 maanden en 2 jaar ligt te rijpen.

BEURZEN EN FESTIVALS

Een bierfestival is voor ons dé plek om onze doelgroep te spreken. Biergenieters komen bij elkaar en kunnen bieren proeven en ondertussen het gesprek aan gaan met de brouwers. Uiteraard is het voor ons andersom, wij kunnen onze bieren laten proeven en ondertussen onze doelgroep leren kennen. Jaarlijks staan we op ongeveer 20 van dit soort festivals door het hele land.

Beurzen zijn meer bedoeld voor de horeca. Hier ontmoeten we eigenaren en werknemers van kroegen en restaurants. We presenteren ons merk en leggen uit wat speciaalbier is en wat zij er mee kunnen. Tijdens dit soort beurzen spreken we veel potentiële afnemers die we daarna ook actief bezoeken.