fbpx

BROUWBOERDERIJ

BROUWBOERDERIJ BARTLEHIEM

BROUWBOERDERIJ BARTLEHIEM

Een ruimte midden in de natuur, aan het water, onder de zon, omringd door gras, bomen, bloemen, mensen, dieren, en miljoenen micro-organismen. Een brouwboerderij waar we lokale ingrediënten samenbrengen en unieke bieren ontwikkelen.

De Brouwboerderij komt naast onze functie als Huurbrouwerij. Als huurbrouwerij maken we al jaren bieren in andermans ketels. Bij de Brouwboerderij ontwikkelen we nieuwe bieren, brouwen we wilde bieren zoals de Bretttûne en organiseren we bijeenkomsten en rondleidingen in ons proeflokaal.

De toevoeging van de Brouwboerderij aan ons merk Grutte Pier is ontstaan met oog op het feit dat Grutte Pier een boer was voordat hij vrijheidsstrijder werd en ons verlangen om met lokale granen, fruitsoorten en kruiden uit eigen tuin te gaan brouwen.

BROUWINSTALLATIE

225 L Brouwsysteem
Maisch en Kookketel
Warm watertank en Whirlpool
Filterkuip
Platenkoeler

Schrootmolen

Vergisting
2x 225 L vergistingstanks
30x 225 L eikenhouten lager vatten

Investering €40.000,-

PROEFLOKAAL, RONDLEIDING & RONDVAART

In de toekomstige Brouwboerderij is momenteel een scheepstimmerbedrijf gevestigd, waar Frans (de brouwer) naast woont.

Het schip (de Ondine) die op de afbeelding op de plek staat waar het brouwhuis zal komen zal gerestaureerd worden en gebruikt kunnen gaan worden voor rondvaarten. Vanuit de Brouwboerderij vaar je over de Dokkumer Ee en ervaar je de prachtige omgeving langs de bekende Elfstedenroute of de nieuwe Kleiroute.

Het proeflokaal en de brouwinstallatie bevinden zich in één ruimte, in de zomer zetten we natuurlijk de grote deuren open en is het net alsof we buiten brouwen. Ondertussen kun je genieten van een heerlijk biertje aan de Dokkumer Ee.

Ieder jaar organiseren we hier een prachtig feest voor certificaathouders.

Investering proeflokaal €10.000,-

—-TIJDLIJN—-

Verkoop certificaten

vanaf 15 mei tot op=op.
(verwachting eind juni)

Opstart Brouwboerderij

vanaf 1 juli

Inrichten van de locatie, kantoor en opslag.

 

Brouwhuis klaar

vanaf september

Proefinstallatie geïnstalleerd en draaiend.

Openingsfeest

vanaf september


INVESTEER MET ONS MEE – WORD CERTIFICAATHOUDER

Wij willen investeren in de toekomst van ons bedrijf, een plek zijn waar unieke dingen samenkomen en waar de omgeving een belangrijke rol gaat spelen. Hier hebben wij hulp bij nodig, in de vorm van enthousiastelingen en geld. We zoeken mensen die ons willen helpen door tijd, energie of geld te geven. We hebben een grote groep vrijwilligers die dit nu al doen. Voor de Brouwboerderij zoeken we nog meer hulp.

Koop een certificaat voor €500,-

Ontvang als certificaathouder :

  • Proefpakket t.w.v. €100,- (een kennismaking met onze bieren)
  • 5x Jaarlijks een waardebon t.w.v. €100,- te besteden in het proeflokaal, rondleiding of webwinkel.
  • Jouw naam komt op het etiket van een brouwsel uit de Bretttûne serie. (±200 liter, 600 flessen). Hier krijg je ook een fles van.
  • 5x Uitnodiging voor de Certificaathoudersvergadering met feest en 2 gratis consumpties.
  • 5x Certificaathouders bier 1 grote fles (t.w.v. €15,-).
  • Eeuwige dankbaarheid van ons en al onze klanten.

(t.w.v. ±€1.000,- over 5 jaar)

Heb je een vraag of wil je op een andere manier investeren? Neem dan contact met ons op.

Renze Bil
06 – 21 83 48 81
renze@gruttepierbrouwerij.nl

Frans Filius
06 – 81 51 78 44
info@gruttepierbrouwerij.nl

Als alle 100 certificaten verkocht zijn kunnen we de Brouwboerderij beginnen. We hebben nog een wensenlijstje, zo willen we twee grote containers komen voor extra opslag, extra houten vaten voor meer capaciteit en kan het kantoor een opknapbeurt gebruiken. Als de 100 certificaten op zijn komen er dus meer beschikbaar.

Door het kopen van een certificaat help je ons enorm. Wij hebben ervoor gekozen om als tegenprestatie je inzet te verdubbelen in bier. Je krijgt dus niet het geld weer terug. We merken dat bij andere brouwerijen de lening na de afgesproken periode vaak niet terug betaald kan worden. Om deze teleurstelling te voorkomen hebben we niet voor een lening gekozen.