fbpx

Heldenverhalen

HELDENVERHALEN 538

538 jaar na de geboorte van Grutte Pier

Ieder jaar krijgt een beginnend kunstenaar een podium om zichzelf te presenteren. Volledige vrijheid (uitzondering van het formaat en wettelijke eisen) en hiervoor betaald krijgen wat het werk volgens jouzelf waard is. Als Grutte Pier Brouwerij willen wij kunst en cultuur de wereld in helpen vechten. Via een etiket op een gelimiteerde oplage van ons bier met daarnaast een korte film over de kunstenaar. Het ontwerp van de kunstenaar wordt onderdeel van de smaakbeleving waardoor er een uniek bier ontstaat.

KASPER VAN DIJK – SCRATCHBOARD ARTIST

Leeuwarder tekenaar/ illustrator Kasper van Dijk is in 1981 geboren in Arnhem. Het tekenen is hem met de paplepel ingegoten. Als zoon van Arno van Dijk (o.a. NRC, Volkskrant en Muziek Expres) werd er thuis elke dag getekend. Tijdens zijn studie HBO Communicatie stond het tekenen op een lager pitje. Na het overlijden van zijn vader in 2014 heeft Kasper zich, met veel passie, toegelegd op het tekenen met de zeldzame techniek; scratchboard. Hij is op dit moment een van de weinige actieve scratchboard artiesten van Nederland. De stijl kenmerkt zich door verfijnde lijnen. ‘Mijn missie is om deze techniek nieuw leven in te blazen’. De eerste tekening die Kasper met de geërfde materialen maakte, was een portret van zijn vader Arno.

website van Kasper van Dijk. https://www.illustrator-kasper.nl/

SMAAKBELEVING

Wanneer je een bier drinkt dan zijn het je mond, neus en hoofd die de smaak creëren. De mond en neus spreken voor zich maar juist het hoofd willen we met dit bier extra stimuleren. Hoe je je voelt is enorm belangrijk voor wat je ervaart als je een bier drinkt. Door het etiket beschikbaar te stellen voor kunstenaars zullen er meer en andere emoties ontstaan die voor iedereen een verschillende smaakbeleving mee zal geven.

539, 540, 541 ETC…

Het eerste bier is gebrouwen in 2018, 538 jaar na de geboorte van Grutte Pier, en wordt nu uitgebracht. Ieder jaar willen we een andere kunstenaar de mogelijkheid geven om ons etiket in te vullen. Ben of ken jij een kunstenaar? Denk hierbij aan tekenaars, maar ook fotografen, filmmakers, grafisch ontwerpers, schrijvers, dichters, schilders, iemand die ongelooflijk mooi kan breien. Je kunt het zo gek niet bedenken! Neem dan contact op met Frans Filius via info@gruttepierbrouwerij.nl.

538 TRIPEL

De moutigens stiet foar de tiid dat Grutte Pier noch in boer út Kimswert wie. De swietige bitterens stiet foar de wraak op de Hollanners dy’t syn frou fermoarden.

Skaaimerken:

3 nôtetripel, ûnfiltere en boppegêstjend.
Alkoholpersintaazje: 7,5%
Skinktemperatuer: 7-8 °C

Rook: Sinesappel, mout, swiet, justjes sitruseftich.
Smaak: Swiet, moutich, lichte hopbitter, licht soerich.
Mûlgefoel: Flinke koalsoerprikkeling, plakkerich en licht byinoar lûkend.
Neismaak: Krûdich, swietich, moutich, sinesappel, hopbitter.

Tsiiskombinaasje Munster mei kummel, Wolverlei pyramide, Manchego, Wylde weide (1 jier), Andiker skiep, Tomme de Savoie, Headammer

Ingrediënten:

Gerst

Tarwe

Haver

Hop

Koriander

Gist