fbpx

PROEFLOKAAL

BROUWBOERDERIJ BARTLEHIEM

Een ruimte midden in de natuur. Omringd door weilanden, bomen, bloemen, water, zon, mensen, dieren en miljoenen micro-organismen. En natuurlijk hét beroemde bruggetje van Bartlehiem. Brouwboerderij Bartlehiem is een plek waar wij lokale ingrediënten tot unieke bieren brouwen. 

De toevoeging van de Brouwboerderij aan ons merk Grutte Pier is ontstaan met oog op het feit dat Grutte Pier een boer was voordat hij vrijheidsstrijder werd en ons verlangen om met lokale granen, fruitsoorten en kruiden uit eigen tuin te gaan brouwen. Het staat naast onze functie als Huurbrouwerij. Als huurbrouwers brouwen wij onze bieren die het gehele jaar verkrijgbaar zijn (en die in grote oplages worden gebrouwen) onder kwalitatief hoogwaardige omstandigheden in andermans ketels. De Brouwboerderij staat juist in het teken van experiment: hier ontwikkelen wij nieuwe bieren en brouwen die in kleinere oplages, organiseren we proeverijen én brouwen we wilde bieren zoals de Bretttûne. 

RONDLEIDING MET PROEVERIJ & WINKEL

Kom kijken in Brouwboerderij Bartlehiem en koop onze bieren in de winkel of kom proeven in ons proeflokaal. Buiten, aan het water, met een houtvuurtje erbij of binnen, te midden van de ketels en houten vaten. Kom alleen, gezellig met z’n twee of met een hele groep. Iedere vrijdag, zaterdag en zondag kun je aanschuiven voor een Lytse Proeverij met rondleiding. Deze proeverij duurt ongeveer een uur en je krijgt vier verschillende bieren te drinken.

Kosten: €12,50 per persoon.

Je kunt aanschuiven op vrijdag van 14.00 uur tot 19.00 uur en zaterdag en zondag van 10.00 uur tot 19.00 uur. Als je verzekerd wilt zijn van een plekje, reserveer dan vooraf een Lytse proeverij.

De winkel is geopend van maandag tot en met donderdag van 09.00 uur tot 17.00 uur, vrijdag van 09.00 uur tot 19.00 uur en zaterdag en zondag van 10.00 uur tot 19.00 uur.