fbpx

WEBWINKEL

 

 

 

Tsjoch!

Op genieten van smaakvol bier

Verzending gaat via PostNL – Wij verzenden binnen 3 werkdagen.
Verzendkosten zijn gratis bij bestellingen boven de €50,00*

 

NIJE BIEREN KAARTEN VOOR EVENEMENTEN BIERPAKKETTEN FOAR BEDRIUWEN

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

NIJSTE BIEREN

Vers uit het creatieve brein van de brouwer! Geniet als eerste van onze nieuwste bieren.

  • Sale

    SKERNE WIEBE

    ,

    SKERNE WIEBE

    In september opent de tentoonstelling VRIJHEID, VETES & VAGEVUUR | DE MIDDELEEUWEN IN HET NOORDEN in het Fries Museum in Leeuwarden. Grutte Pier Brouwerij heeft bij de tentoonstelling een bijpassend bier gebrouwen. Skerne Wiebe is op een bijzondere wijze gebrouwen. Brouwers in de middeleeuwen gebruikten een kruid genaamd gagel, om bier houdbaar te maken en op smaak te brengen. Pas later ontdekte men hop en werd dat de standaard. Skerne Wiebe is gemaakt met gagel én hop. Een middeleeuws biertje met een moderne twist. Naast deze bijzondere brouwtechniek verwijst het bier ook naar een verhaal uit de tentoonstelling: Skerne Wiebe was een kasteelheer uit Engelum mét traditioneel opgeschoren kapsel. Zijn portret uit de 15de eeuw is te zien in de tentoonstelling.
    3,5077,70
  • 542 – HONING BLOND

    542 - HONING BLOND

    Onze bieren staan er om bekend dat ze goed in balans zijn. Voor het eerst hebben we 2 bieren gebrouwen die op zichzelf niet in balans zijn maar samenvoegd wel: een bittere IPA en een zoete Blond. Afzonderlijk al erg lekker maar voeg je ze samen in één glas dan ervaar je een echte Grutte Pier.

    Bier & Kunst

    Als Grutte Pier Brouwerij willen wij kunst en cultuur de wereld in helpen vechten. Daarom ontwikkelen wij ieder jaar een speciaal bier in samenwerking met een kunstenaar. Het idee: onze brouwer ontwikkelt een bier geïnspireerd op de stijl van de kunstenaar, de kunstenaar op zijn of haar beurt is geheel vrij om het etiket te ontwerpen naar eigen smaak. Zo ontstaat er een kruisbestuiving tussen beiden, een nieuw bier met een uniek etiket. De 541 is vanwege de pandemie verplaatst naar dit jaar. Dit heeft de brouwer en de kunstenaar geïnspireerd om twee jaargangen te lanceren die samengevoegd kunnen worden tot één uniek bier.

    Over Bram

    Bram Kuypers is als kunstenaar geïnteresseerd in het landschap. Door rond te dwalen zoekt hij naar bijzondere locaties en fenomenen, welke hij documenteert en er iets aan toevoegt. Voor Grutte Pier 541 maakte Bram een bijna egaal grijze foto van mist boven water. Het watermerk en de gele gloed zijn toevoegingen achteraf die het beeld doorbreken en tegelijkertijd een nieuwe harmonie aanbrengen. Voor Grutte Pier 542 vond hij een schuimende boom in de regen, welke hij na zonsondergang heeft gefotografeerd. Een passende voorstelling in het landschap voor een zoet bier.
    3,25
  • 541 – IPA

    541 - IPA

    Onze bieren staan er om bekend dat ze goed in balans zijn. Voor het eerst hebben we 2 bieren gebrouwen die op zichzelf niet in balans zijn maar samenvoegd wel: een bittere IPA en een zoete Blond. Afzonderlijk al erg lekker maar voeg je ze samen in één glas dan ervaar je een echte Grutte Pier.

    Bier & Kunst

    Als Grutte Pier Brouwerij willen wij kunst en cultuur de wereld in helpen vechten. Daarom ontwikkelen wij ieder jaar een speciaal bier in samenwerking met een kunstenaar. Het idee: onze brouwer ontwikkelt een bier geïnspireerd op de stijl van de kunstenaar, de kunstenaar op zijn of haar beurt is geheel vrij om het etiket te ontwerpen naar eigen smaak. Zo ontstaat er een kruisbestuiving tussen beiden, een nieuw bier met een uniek etiket. De 541 is vanwege de pandemie verplaatst naar dit jaar. Dit heeft de brouwer en de kunstenaar geïnspireerd om twee jaargangen te lanceren die samengevoegd kunnen worden tot één uniek bier.

    Over Bram

    Bram Kuypers is als kunstenaar geïnteresseerd in het landschap. Door rond te dwalen zoekt hij naar bijzondere locaties en fenomenen, welke hij documenteert en er iets aan toevoegt. Voor Grutte Pier 541 maakte Bram een bijna egaal grijze foto van mist boven water. Het watermerk en de gele gloed zijn toevoegingen achteraf die het beeld doorbreken en tegelijkertijd een nieuwe harmonie aanbrengen. Voor Grutte Pier 542 vond hij een schuimende boom in de regen, welke hij na zonsondergang heeft gefotografeerd. Een passende voorstelling in het landschap voor een zoet bier.
    3,75
  • MIDDELEEUWS BOCKBIER DINER

    ,

    15 Okt - 19:00 tot 22:00| MIDDELEEUWS BOCKBIER DINER

    In het pittoreske Bartlehiem vind je ons prachtige proeflokaal. Langs de Dokkumer Ee is dit een perfecte locatie voor ons Middeleeuws Bockbier Diner. Denk aan vlees aan het spit, grote worsten, stoofvlees, gepofte aardappelen en gegrilde groente. Terwijl je aan een lange tafel geniet van een heerlijk maal, kijk en luister je naar de verhalen en liederen. Je drinkt daarbij verschillende unike bockbieren en ervaart een avond alsof je een overwinning viert. Prijs is exclusief drank. Inloop vanaf 18:00 Vervoer: Loop, fiets, vaar of rij mee met een BOB. Of gebruik heen de Belbus € 2,50 (reservearje op 'e tiid) en terug onze Terugtaxi €8,00 (boek dit samen met het diner) Zowel de belbus als de Terugtaxi gaat tussen Bartlehiem en Station Leeuwarden. Menu (onder voorbehoud) Aan het spit geroosterde buikspekrollade, shortribs gestoofd in Grutte Pier Bock, gepofte aardappel, bietensalade en koolsalade. Vooraf de kalte platte met charcuterie, pickles, obatzda met tripel en zuurdesem brood van de brouwer. En als dessert suikerbroodpudding met slagroom.
    39,5047,50
  • Sale

    BOCK

    Grutte Pier Bock

    De Grutte Pier Bock is in houtrikke dûbelbock. Dizze krûdige bock hat in moaie smokerigens mei in lichte houttoets. De swietigens mei de krûdigens fan stjeranys en swiethout meitsje dat dit in hearlik bier is foar de hjerst.

    Genietsje fan dit bier ûnder it fallen fan de prachtich kleurde blêden of mei freonen om in kampfjoer.

    Skaaimerken:

    Unfiltere en mei mingde gêsting.

    Alkoholpersintaazje: 8%

    Skinktemperatuer: 8-9 °C

    22 EBU

    58 EBC

    Rook: lichtrikkerich, krûdigens fan stjeranys en kaniel.

    Smaak: swier, snobbersguod, mout en in lichte krûdigens en reek.

    Mûlgefoel: rjemmich en sêft.

    Neismaak: moaie neismaak fan swiet nei rikkerich, krûdich.

    Kaascombinatie: Shropshire Blue, Caerphilly, Charolais d’ Árgolay, Machedoux, Bergkaas, Oude Schapenkaas, Comté (> 2 jaar), Magor con Noci, Tomme de Jura.

    2,8563,30

—– BASIS ASSORTIMENT, altijd een goed bier voor ieder moment —–

  • Sale

    BLÛN

    Grutte Pier Blûn

    In bier mei in fruitich aroma dat goed foar de toarst is. It hat in moutige smaak en in hoppige bitterens yn ’e ôfdronk. Ynspirearre op ús Tripel en troch it lege alkoholgehalte kinst fan mear bieren genietsje yn ien sesje, dêrom neame wy dit bier ek wol ús Session Tripel.

    Skaaimerken:

    3 granen blond, ongefilterd en bovengistend. Alcoholpercentage: 4,5% Schenktemperatuur: 5°C

    Rook: Harsige hop, sinesappel, mout, swiet, justjes sitruseftich. Smaak: Trochdrinkber fris, moutich, aromahop en lichte hopbitter. Mûlgefoel: Koalsoerprikkeling, fris en licht byinoar lûkend. Neismaak: Hopbitter, krûdich, moutich, sinesappel.

    Tsiiskombinaasje Boere-camembert, kapriola, livarot, âlde skieppetsiis, Bastiaansen blau (4 moanne), Brillat-Savarin, Boere-Leidsekaai, gorganzola dolce, âlde Boere-Goudse

    2,6057,70
  • Sale

    DÛBEL

    Grutte Pier Dûbel

    Grutte Pier Dûbel is in smaakfol donker bier. It bier hat in aroma fan donker fruit en banaan. De smaak is moutich, karamel en swiet mei in fruitichheid fan banaan, fanylje en is in bytsje núteftich. De ôfdronk giet fan swiet nei bitter.

    In bier om it hiele jier troch fan te genietsjen.

    Skaaimerken:

    Ongefilterd en bovengistend. Alcoholpercentage: 7% Schenktemperatuur: 7-8°C

    Rook: Fruitich swiet mei karamel en moutich. Smaak: Lichte fruitichheid, swiet en moutich mei in licht bitterke. Mûlgefoel: Lichte koalsoerprikkeling, plakkerich en licht byinoar lûkend. Neismaak: Aromatysk, krûdich en lichtswiet.

    Tsiiskombinaasje Noard-Hollânske geit, Doruvael, Pelardon, Bastiaansen blau (4 moanne), gorgonzola dolce

    2,6057,70
  • Sale

    WYTBIER

    Grutte Pier Wytbier

    Grutte Pier Witbier is een fris en fruitig tarwe bier. Een heerlijke dorstlesser om van te genieten met een heerlijk zonnetje op je gezicht. Dit bier is gebouwen met 100% lokale tarwe. Skaaimerken: 2 granen tarwebier, ongefilterd en bovengistend. Alcoholpercentage: 5% Schenktemperatuur: 5°C 20 EBU 8,5 EBC Rook: Fruitich, sinesappel, mout, swiet, justjes sitruseftich. Smaak: Trochdrinkber fris, moutich, krûdich en lichte hopbitter. Mûlgefoel: Koalsoerprikkeling, fris en licht byinoar lûkend. Neismaak: Vol en rond, kruidig, moutig, sinaasappel. Tsiiskombinaasje Boere-camembert, kapriola, livarot, âlde skieppetsiis, Bastiaansen blau (4 moanne), Brillat-Savarin, Boere-Leidsekaai, gorganzola dolce, âlde Boere-Goudse
    2,6057,70
  • Sale

    TRIPEL

    Grutte Pier Tripel

    De moutigens stiet foar de tiid dat Grutte Pier noch in boer út Kimswert wie. De swietige bitterens stiet foar de wraak op de Hollanners dy’t syn frou fermoarden.

    Skaaimerken: 3 granen tripel, ongefilterd en bovengistend. Alcoholpercentage: 7,5% Schenktemperatuur: 7-8°C

    Rook: Sinesappel, mout, swiet, justjes sitruseftich. Smaak: Swiet, moutich, lichte hopbitter, licht soerich. Mûlgefoel: Flinke koalsoerprikkeling, plakkerich en licht byinoar lûkend. Neismaak: Krûdich, swietich, moutich, sinesappel, hopbitter. Tsiiskombinaasje Munster mei kummel, Wolverlei pyramide, Manchego, Wylde weide (1 jier), Andiker skiep, Tomme de Savoie, Headammer

    [sf_icon image="fas fa-award" character="" size="small" cont="no" float="left" color="#cac5c1"]World Beer Awards 2015

    [sf_icon image="fas fa-award" character="" size="small" cont="no" float="left" color="#cac5c1"]IBC 16

    [sf_icon image="fas fa-award" character="" size="small" cont="no" float="left" color="#efbc15"]World Beer Awards 2016

    [sf_icon image="fas fa-award" character="" size="small" cont="no" float="left" color="#efbc15"]World Beer Awards 2017

    [sf_icon image="fas fa-award" character="" size="small" cont="no" float="left" color="#efbc15"]World Beer Awards 2019

    2,7561,05
  • Sale

    QUADRUPEL

    Grutte Pier Quadrupel

    Grutte Pier Quadrupel is een bier vol kracht en smaak net als Grutte Pier zelf. Een geur van rozijnen, karamel en kaneel. De smaak is zacht zoetig, kruidig, caramel en licht alcoholisch. Een licht bittere nasmaak met een mooi vol mondgevoel. Een bier om meteen te degusteren of om een aantal jaren te laten rijpen. Skaaimerken: Ongefilterd en bovengistend. Alcoholpercentage: 9,5% Schenktemperatuur: 9-10°C 25 EBU 80 EBC Rook: rezinen, karamel en kaniel. Smaak: sêftswietich, krûdich, karamel en licht alkohoalysk. Mûlgefoel: licht bittere neismaak mei in moai mûlgefoel. Neismaak: krûdich, swietich, moutich, karamel, hopbitter. Tsiiskombinaasje Limboarchske Rommedoe, Beemster X-O, berchtsiis, gorgonzola, Stilton, Bastiaansen blau, Roquefort, Blue Stilton (Colston Bassett), Boere-Leidsekaai
    2,9565,50

—– SEIZOENSBIEREN, SPECIALS en BIEREN DY'T IENKEAR FERSKINE —–

  • Sale

    FRYSKE BOEZEM

    FRYSKE BOEZEM

    De Friezen stride al iuwenlang tsjin it wetter troch terpen en diken oan te lizzen. Mar earst mei de útfining fan de Fryske boezem hawwe hja it wetter yn 'e stringen krigen. Dy boezems slane it oerstallich (rein)wetter op yn it hert fan 'e Fryske polders.

    De boezems jouwe libben oan Fryslân en de Friezen.

    Troch klimaatferoaring wurdt ús klimaat hieltiten wieter en steane de boezems faker ûnder druk.

    Rainbeer en Grutte Pier Brouwerij brouwe dizze Tripel mei Frysk reinwetter om in oade te bringen oan sawol ús ivige gefjocht tsjin it wetter as oan al dy prachtige Fryske boezems.

    Gjin rein, gjin bier.

    It resept foar dit bier is gelyk oan ús Grutte Pier Tripel, it iennichste ferskil is it reinwetter.

    Skaaimerken:

    Broud mei reinwetter.

    3 nôtetripel, ûnfiltere en boppegêstjend.

    Alkoholpersintaazje: 7,5%

    Skinktemperatuer: 7-8 °C

    29 EBU

    13 EBC

    Rook: sinesappel, mout, swiet justjes sitruseftich.

    Smaak: swiet, moutich, lichte hopbitter, lichtsoerich.

    Mûlgefoel: sêft mei koalsoerprikkeling, plakkerich en licht byinoar lûkend.

    Neismaak: krûdich, swietich, moutich, sinesappel, hopbitter.

    Tsiiskombinaasje: Munster mei kummel, Wolverlei pyramide, Manchego, Wylde weide (1 jier), Andiker skiep, Tomme de Savoie, Headammer.

    Headammer

    3,5077,70
  • Sale

    ELIKSER

    ELIKSER

    Grutte Pier wie yn syn tiid de grutste en sterkste man op ierde. Mei syn enoarme swurd ûnthalzge er mei gemak yn ien swaai seis Hollanners. De krêft dy't er dêrfoar nedich hie kaam út de leafde foar syn famylje, freonen en Fryslân.

    Der binne ek ferhalen dat er syn krêft ûntliende oan in eigenaardich drankje út in pittoresk Gallysk doarpke. Dat magyske drankje soe genêskundige eigenskippen hawwe en libbensfersterkjend wêze. De algemisten dy't dy dranken makken soenen ek oan de oarsprong stien hawwe fan it alderearste resept foar de Fryske drank 'Beerenburger'.

    De yngrediïnten fan dy dranken binne brûkt yn dit bier. Elikser is in Fryske Heldestout mei Boomsma Beerenburger en is sa krêftich dat dy mei de nedige hoedenens degustearre wurde moat.

    In donker bier mei smaken fan roastere mouten, drop, figen en rezinen.

    Skaaimerken:

    Unfiltere en boppegêstjend.

    Alkoholpersintaazje: 11,5%

    Skinktemperatuer: 10-13°C

    56 EBU

    360 EBC

    Rook: Laurier, moutich, kofje en donker fruit.

    Smaak: roastere mouten, drop, figen, beerenburchkrûden en rezinen.

    Mûlgefoel: droppich, plakkerich en licht byinoar lûkend.

    Neismaak: lang en smaakfol, drop, rezinen en ferwaarmjend.

    Tsiiskombinaasje: Gorgonzola, Stilton, Bastiaanse Blau, Roquefort, Limboarger Rommedoe, Beemster X-O, Berchtsiis, tige âlde Goudse, Fourme d'Ambert, Gorgonzola Dolce, Wolverlei Pyramide.

    3,8084,40
  • Sale

    BOCK

    Grutte Pier Bock

    De Grutte Pier Bock is in houtrikke dûbelbock. Dizze krûdige bock hat in moaie smokerigens mei in lichte houttoets. De swietigens mei de krûdigens fan stjeranys en swiethout meitsje dat dit in hearlik bier is foar de hjerst.

    Genietsje fan dit bier ûnder it fallen fan de prachtich kleurde blêden of mei freonen om in kampfjoer.

    Skaaimerken:

    Unfiltere en mei mingde gêsting.

    Alkoholpersintaazje: 8%

    Skinktemperatuer: 8-9 °C

    22 EBU

    58 EBC

    Rook: lichtrikkerich, krûdigens fan stjeranys en kaniel.

    Smaak: swier, snobbersguod, mout en in lichte krûdigens en reek.

    Mûlgefoel: rjemmich en sêft.

    Neismaak: moaie neismaak fan swiet nei rikkerich, krûdich.

    Kaascombinatie: Shropshire Blue, Caerphilly, Charolais d’ Árgolay, Machedoux, Bergkaas, Oude Schapenkaas, Comté (> 2 jaar), Magor con Noci, Tomme de Jura.

    2,8563,30
  • Sale

    540 – KVEIK

    540 - KVEIK

    NA GRUTTE PIER De gist van KVEIK is Scandinavisch en clean maar heeft ook wilde kantjes. Bij een wilde gist laat je de natuur volledig op het bier los. Bij KVEIK doe je dit ook maar dan heel erg gecontroleerd en kunstmatig. In scene gezet. Volgens De Grutte Pier Brouwerij is de fotografie van Heleen Haijtema ook zo; clean met wilde kantjes. Heleen is beeldmaker en experimenteert met zowel stilstaand als bewegend beeld. Haar beelden bevinden zich op het snijvlak van geënsceneerde fotografie en toeval met een voorkeur voor licht absurdistische situaties. heleen haijtema heleenhaijtema.nl instagram/heleenhaijtema
    3,0066,60
  • Sale

    KRÊFT yn de NACHT 2020

    ,

    KRÊFT YN DE NACHT 2020

    De krêft fan Grutte Pier wie ûnbidich. Elke tsjinstanner wie syn kop al kwyt foar't er skrikke koe. De striid fan de Fryske folksheld hie plak yn 'e nacht. De krêft yn dy nachten is de ynspiraasje foar it bier 'Krêft yn de Nacht'. Dit bier fan de

    Grutte Pier Brouwerij is in krêft yn de nacht foar elk dy't 'm drinke sil. In donker bier mei smaken fan

    roastere mouten, drop, figen en rezinen.

    By it iepenjen fan 'e flesse sjocht it bier foar it earst it ljocht. De flesse is ljochtticht troch in matte laach en hat 12 moannen lein te rypjen op in koele lokaasje. Yn dy snuorje fan besinning ûndergie it bier in smaakevolúsje en ûntwikkele it syn krêft.

    Skaaimerken:

    Unfiltere en boppegêstjend.

    Alkoholpersintaazje: 10%

    Skinktemperatuer: 10-12 °C

    56 EBU

    360 EBC

    Rook: laurier, moutich, kofje en donker fruit.

    Smaak: roastere mouten, drop, figen en rezinen.

    Mûlgefoel: droppich, plakkerich en licht byinoar lûkend.

    Neismaak: lang en smaakfol, drop, rezinen en ferwaarmjend.

    Tsiiskombinaasje: Gorgonzola, Stilton, Bastiaanse Blau, Roquefort, Limboarger Rommedoe, Beemster X-O, Berchtsiis, tige âlde Goudse, Fourme d'Ambert, Gorgonzola Dolce, Wolverlei Pyramide.

    5,95132,00
  • BRETTTÛNE 75sl BOTANYSK

    ,

    BRETTTÛNE 75sl BOTANYSK

    Dit bier hat in ekstra fergêsting ûndergien mei in Brettanomyces-gêst yn in Frânsk ikehouten tûne. Wy neame dit bier dêrom in Bretttûne, in kombinaasje fan it wurd Brett en Tûne. De trije T's steane foar de trije-ienheid: Bier, Tûne en Brett. De unike eigenskippen fan de Bretttûne is in kompleks fruitich karakter, lichtsoerich en subtile fanylje troch it ikehout. In bier datst boppedat skoan in tal jierren tsjuster en koel fuortsette kinst om fierder rypje te litten. De brettanomyces-gêst is in wiere keunstner, de brouwer sjocht faak prachtige bylden ûnstean as er troch it gat yn de tûne sjocht. De 75sl flessen mei yllustraasjes binne in oade oan de brettanomyces-gêst.

    13,50
  • QUAD STOUT AGUARDIENTE SAUTERNESS READE WYN 50sl

    ,

    QUAD STOUT AGUARDIENTE SAUTERNESS READE WYN

    In mingsel fan trije fetten en twa bieren. Quadrupel en Stout op fetten fan Aquardiente, Sauterness en reade wyn. Fetripe, of sa't hippe minsken it ek wol neame, barrel aged, is it rypjen fan bier op fetten dêr't earst in oare drank ynsitten hat lykas whisky, bourbon of rum. Dat jout it bier noch mear kompleksiteit en smaken fan fanylje, hout en de drank dy't fan orizjine yn it fet sitten hat.

    10,00
  • 541 – IPA

    541 - IPA

    Onze bieren staan er om bekend dat ze goed in balans zijn. Voor het eerst hebben we 2 bieren gebrouwen die op zichzelf niet in balans zijn maar samenvoegd wel: een bittere IPA en een zoete Blond. Afzonderlijk al erg lekker maar voeg je ze samen in één glas dan ervaar je een echte Grutte Pier.

    Bier & Kunst

    Als Grutte Pier Brouwerij willen wij kunst en cultuur de wereld in helpen vechten. Daarom ontwikkelen wij ieder jaar een speciaal bier in samenwerking met een kunstenaar. Het idee: onze brouwer ontwikkelt een bier geïnspireerd op de stijl van de kunstenaar, de kunstenaar op zijn of haar beurt is geheel vrij om het etiket te ontwerpen naar eigen smaak. Zo ontstaat er een kruisbestuiving tussen beiden, een nieuw bier met een uniek etiket. De 541 is vanwege de pandemie verplaatst naar dit jaar. Dit heeft de brouwer en de kunstenaar geïnspireerd om twee jaargangen te lanceren die samengevoegd kunnen worden tot één uniek bier.

    Over Bram

    Bram Kuypers is als kunstenaar geïnteresseerd in het landschap. Door rond te dwalen zoekt hij naar bijzondere locaties en fenomenen, welke hij documenteert en er iets aan toevoegt. Voor Grutte Pier 541 maakte Bram een bijna egaal grijze foto van mist boven water. Het watermerk en de gele gloed zijn toevoegingen achteraf die het beeld doorbreken en tegelijkertijd een nieuwe harmonie aanbrengen. Voor Grutte Pier 542 vond hij een schuimende boom in de regen, welke hij na zonsondergang heeft gefotografeerd. Een passende voorstelling in het landschap voor een zoet bier.
    3,75
  • 542 – HONING BLOND

    542 - HONING BLOND

    Onze bieren staan er om bekend dat ze goed in balans zijn. Voor het eerst hebben we 2 bieren gebrouwen die op zichzelf niet in balans zijn maar samenvoegd wel: een bittere IPA en een zoete Blond. Afzonderlijk al erg lekker maar voeg je ze samen in één glas dan ervaar je een echte Grutte Pier.

    Bier & Kunst

    Als Grutte Pier Brouwerij willen wij kunst en cultuur de wereld in helpen vechten. Daarom ontwikkelen wij ieder jaar een speciaal bier in samenwerking met een kunstenaar. Het idee: onze brouwer ontwikkelt een bier geïnspireerd op de stijl van de kunstenaar, de kunstenaar op zijn of haar beurt is geheel vrij om het etiket te ontwerpen naar eigen smaak. Zo ontstaat er een kruisbestuiving tussen beiden, een nieuw bier met een uniek etiket. De 541 is vanwege de pandemie verplaatst naar dit jaar. Dit heeft de brouwer en de kunstenaar geïnspireerd om twee jaargangen te lanceren die samengevoegd kunnen worden tot één uniek bier.

    Over Bram

    Bram Kuypers is als kunstenaar geïnteresseerd in het landschap. Door rond te dwalen zoekt hij naar bijzondere locaties en fenomenen, welke hij documenteert en er iets aan toevoegt. Voor Grutte Pier 541 maakte Bram een bijna egaal grijze foto van mist boven water. Het watermerk en de gele gloed zijn toevoegingen achteraf die het beeld doorbreken en tegelijkertijd een nieuwe harmonie aanbrengen. Voor Grutte Pier 542 vond hij een schuimende boom in de regen, welke hij na zonsondergang heeft gefotografeerd. Een passende voorstelling in het landschap voor een zoet bier.
    3,25
  • Sale

    SKERNE WIEBE

    ,

    SKERNE WIEBE

    In september opent de tentoonstelling VRIJHEID, VETES & VAGEVUUR | DE MIDDELEEUWEN IN HET NOORDEN in het Fries Museum in Leeuwarden. Grutte Pier Brouwerij heeft bij de tentoonstelling een bijpassend bier gebrouwen. Skerne Wiebe is op een bijzondere wijze gebrouwen. Brouwers in de middeleeuwen gebruikten een kruid genaamd gagel, om bier houdbaar te maken en op smaak te brengen. Pas later ontdekte men hop en werd dat de standaard. Skerne Wiebe is gemaakt met gagel én hop. Een middeleeuws biertje met een moderne twist. Naast deze bijzondere brouwtechniek verwijst het bier ook naar een verhaal uit de tentoonstelling: Skerne Wiebe was een kasteelheer uit Engelum mét traditioneel opgeschoren kapsel. Zijn portret uit de 15de eeuw is te zien in de tentoonstelling.
    3,5077,70

—– GRUTTE PAKKETTEN —–

  • Sale

    ZOMER

    ZOMER PAKKET 6 Bieren om heerlijk van te genieten tijdens deze warme en soms hete zomer! Blond, Witbier, Tripel, 540 KVEIK, 541 IPA, 542 Honingblond.
    16,50
  • Sale

    ZOMER L

    ZOMER PAKKET 12 Bieren om heerlijk van te genieten tijdens deze warme en soms hete zomer! 2x Blond, 2x Witbier, 2x Tripel, 2x 540 KVEIK, 2x 541 IPA, 2x 542 Honingblond.
    31,00
  • Sale

    ZOMER XL

    ZOMER PAKKET XL 24 Bieren om heerlijk van te genieten tijdens deze warme en soms hete zomer! 4x Blond, 4x Witbier, 4x Tripel, 4x 540 KVEIK, 4x 541 IPA, 4x 542 Honingblond. + Gratis verzenden!
    59,00

—– BRETTTÛNE – WYLDE EN LICHTSOERE BIEREN —–

  • BRETTTÛNE 09

    BRETTTÛNE #9

    Dit is een blend van 1 ton Grutte Pier Blond, 1 ton Grutte Pier Blond met dryhop en 1 ton Grutte Pier Tripel die van 11-09-2017 tot 13-03-2018 in het vat hebben gezeten. Oplage 1712 flessen. Dit bier heeft een extra vergisting ondergaan met een Brettanomyces gist in een Frans eikenhouten ton. We noemen dit bier daarom een Bretttûne bier, deze bierstijl is een combinatie van het woord Brett en tûne (Fries voor ton) en de 3 t’s staan voor de drie-eenheid; Bier, Ton en Brett. De bierstijl Bretttûne kenmerkt zich door een complex fruitig karakter, zuurtje en subtiel vanille door het eikenhout. Een bier wat je gerust jaren donker en koel kan wegzetten om verder te laten rijpen.
    4,50
  • BRETTTÛNE 11

    BRETTTÛNE #11

    Dit bier is een mengeling van de vaten 13, 14, 15, 16 en 17. Het basis bier is de Grutte Pier Tripel die van 17-11-17 tot 15-11-18 in eiken houten vaten heeft gezeten. Oplage 2280 flessen BRETTTÛNE Dit bier heeft een extra vergisting ondergaan met een Brettanomyces gist in een Frans eikenhouten ton. We noemen dit bier daarom een Bretttûne bier, deze bierstijl is een combinatie van het woord Brett en tûne (Fries voor ton) en de 3 t’s staan voor de drie-eenheid; Bier, Ton en Brett. De bierstijl Bretttûne kenmerkt zich door een complex fruitig karakter, zuurtje en subtiel vanille door het eikenhout. Een bier wat je gerust jaren donker en koel kan wegzetten om verder te laten rijpen.
    4,50
  • BRETTTÛNE 16

    BRETTTÛNE #16

    Dit bier is een mengeling van de vaten 23 en 24. Het basis bier is de Grutte Pier Dubbel en de Grutte Pier Tripel die van 4-12-17 tot 04-09-2019 in eiken houten vaten heeft gezeten. Oplage 867 flessen. Dit bier heeft een extra vergisting ondergaan met een Brettanomyces gist in een Frans eikenhouten ton. We noemen dit bier daarom een Bretttûne bier, deze bierstijl is een combinatie van het woord Brett en tûne (Fries voor ton) en de 3 t’s staan voor de drie-eenheid; Bier, Ton en Brett. De bierstijl Bretttûne kenmerkt zich door een complex fruitig karakter, zuurtje en subtiel vanille door het eikenhout. Een bier wat je gerust jaren donker en koel kan wegzetten om verder te laten rijpen.
    4,50
  • BRETTTÛNE 18

    BRETTTÛNE #18 MANGO

    Dit bier komt uit vat 9, 10, 11 en 12. Het basis bier is de Grutte Pier Tripel die van 13-03-18 tot 01-11-2019 in eiken houten vaten heeft gezeten en daarna een extra lagering met mango heeft gehad Oplage 1884 flessen. BRETTTÛNE Dit bier heeft een extra vergisting ondergaan met een Brettanomyces gist in een Frans eikenhouten ton. We noemen dit bier daarom een Bretttûne bier, deze bierstijl is een combinatie van het woord Brett en tûne (Fries voor ton) en de 3 t’s staan voor de drie-eenheid; Bier, Ton en Brett. De bierstijl Bretttûne kenmerkt zich door een complex fruitig karakter, zuurtje en subtiel vanille door het eikenhout. Een bier wat je gerust jaren donker en koel kan wegzetten om verder te laten rijpen.
    4,50
  • BRETTTÛNE 19

    BRETTTÛNE #19

    Dit bier komt uit vat 7, 8, 29 & 30. Het basis bier is de Grutte Pier Tripel die van 13-03-18 tot 28-11-2019 in eiken houten vaten heeft gezeten. Oplage 1944 flessen. BRETTTÛNE Dit bier heeft een extra vergisting ondergaan met een Brettanomyces gist in een Frans eikenhouten ton. We noemen dit bier daarom een Bretttûne bier, deze bierstijl is een combinatie van het woord Brett en tûne (Fries voor ton) en de 3 t’s staan voor de drie-eenheid; Bier, Ton en Brett. De bierstijl Bretttûne kenmerkt zich door een complex fruitig karakter, zuurtje en subtiel vanille door het eikenhout. Een bier wat je gerust jaren donker en koel kan wegzetten om verder te laten rijpen.
    4,50
  • BRETTTÛNE 20

    BRETTTÛNE #20

    Dit bier komt uit vat 14. Het basis bier is de Grutte Pier Tripel die van november 2018 tot april 2020 in een eiken houten vat heeft gezeten. Oplage 720 flessen BRETTTÛNE Dit bier heeft een extra vergisting ondergaan met een Brettanomyces gist in een Frans eikenhouten ton. We noemen dit bier daarom een Bretttûne bier, deze bierstijl is een combinatie van het woord Brett en tûne (Fries voor ton) en de 3 t’s staan voor de drie-eenheid; Bier, Ton en Brett. De bierstijl Bretttûne kenmerkt zich door een complex fruitig karakter, zuurtje en subtiel vanille door het eikenhout. Een bier wat je gerust jaren donker en koel kan wegzetten om verder te laten rijpen.
    4,50
  • BRETTTÛNE 24

    BRETTTÛNE #24

    Dit bier komt uit vat 27. Het basis bier is de Grutte Pier Tripel die van juni 2020 tot januari 2021 in een eiken houten vat gezeten. Oplage 864 flessen BRETTTÛNE Dit bier heeft een extra vergisting ondergaan met een Brettanomyces gist in een Frans eikenhouten ton. We noemen dit bier daarom een Bretttûne bier, deze bierstijl is een combinatie van het woord Brett en tûne (Fries voor ton) en de 3 t’s staan voor de drie-eenheid; Bier, Ton en Brett. De bierstijl Bretttûne kenmerkt zich door een complex fruitig karakter, zuurtje en subtiel vanille door het eikenhout. Een bier wat je gerust jaren donker en koel kan wegzetten om verder te laten rijpen.
    4,50
  • BRETTTÛNE 25

    BRETTTÛNE #25

    Dit bier komt uit vat 15. Het basis bier is de Grutte Pier Tripel die van november 2018 tot april 2020 in een eiken houten vat heeft gezeten. Oplage 720 flessen BRETTTÛNE Dit bier heeft een extra vergisting ondergaan met een Brettanomyces gist in een Frans eikenhouten ton. We noemen dit bier daarom een Bretttûne bier, deze bierstijl is een combinatie van het woord Brett en tûne (Fries voor ton) en de 3 t’s staan voor de drie-eenheid; Bier, Ton en Brett. De bierstijl Bretttûne kenmerkt zich door een complex fruitig karakter, zuurtje en subtiel vanille door het eikenhout. Een bier wat je gerust jaren donker en koel kan wegzetten om verder te laten rijpen.
    4,50
  • BRETTTÛNE 26

    BRETTTÛNE #26

    Dit bier komt uit vat 16. Het basis bier is de Grutte Pier Tripel die van november 2018 tot april 2020 in een eiken houten vat heeft gezeten. Oplage 720 flessen BRETTTÛNE Dit bier heeft een extra vergisting ondergaan met een Brettanomyces gist in een Frans eikenhouten ton. We noemen dit bier daarom een Bretttûne bier, deze bierstijl is een combinatie van het woord Brett en tûne (Fries voor ton) en de 3 t’s staan voor de drie-eenheid; Bier, Ton en Brett. De bierstijl Bretttûne kenmerkt zich door een complex fruitig karakter, zuurtje en subtiel vanille door het eikenhout. Een bier wat je gerust jaren donker en koel kan wegzetten om verder te laten rijpen.
    4,50
  • BRETTTÛNE 75sl BOTANYSK

    ,

    BRETTTÛNE 75sl BOTANYSK

    Dit bier hat in ekstra fergêsting ûndergien mei in Brettanomyces-gêst yn in Frânsk ikehouten tûne. Wy neame dit bier dêrom in Bretttûne, in kombinaasje fan it wurd Brett en Tûne. De trije T's steane foar de trije-ienheid: Bier, Tûne en Brett. De unike eigenskippen fan de Bretttûne is in kompleks fruitich karakter, lichtsoerich en subtile fanylje troch it ikehout. In bier datst boppedat skoan in tal jierren tsjuster en koel fuortsette kinst om fierder rypje te litten. De brettanomyces-gêst is in wiere keunstner, de brouwer sjocht faak prachtige bylden ûnstean as er troch it gat yn de tûne sjocht. De 75sl flessen mei yllustraasjes binne in oade oan de brettanomyces-gêst.

    13,50

Wolst witte wannear't der nije bieren binne?
Meld dy dan oan foar ús nijsbrief!

—– FETRIPE BIEREN —–

  • QUAD STOUT AGUARDIENTE SAUTERNESS READE WYN 50sl

    ,

    QUAD STOUT AGUARDIENTE SAUTERNESS READE WYN

    In mingsel fan trije fetten en twa bieren. Quadrupel en Stout op fetten fan Aquardiente, Sauterness en reade wyn. Fetripe, of sa't hippe minsken it ek wol neame, barrel aged, is it rypjen fan bier op fetten dêr't earst in oare drank ynsitten hat lykas whisky, bourbon of rum. Dat jout it bier noch mear kompleksiteit en smaken fan fanylje, hout en de drank dy't fan orizjine yn it fet sitten hat.

    10,00
  • FETRIPE #08 QUADRUPEL CABERNET SAUVIGNON

    FETRIPE #08 QUADRUPEL CABERNET SAUVIGNON

    De Grutte Pier Quadrupel heeft een 8 maanden op een Cabernet Sauvignon vat liggen rijpen. Vatgerijpt, of zoals hippe mensen het ook wel noemen: barrel aged, is het rijpen van bier op vaten waar eerst een andere drank in heeft gezeten zoals whisky, bourbon of rum. Dit geeft het bier nog meer complexiteit en smaken van vanille, hout en de drank die van origine in het vat heeft gezeten. Oplage 600 flessen
    6,00
  • FETRIPE #09 RIS SAUTERNES

    FETRIPE #09 RIS SAUTERNES

    Onze Russian Imperial Stout heeft 8 maanden op een Sauternes vat liggen rijpen. Vatgerijpt, of zoals hippe mensen het ook wel noemen: barrel aged, is het rijpen van bier op vaten waar eerst een andere drank in heeft gezeten zoals whisky, bourbon of rum. Dit geeft het bier nog meer complexiteit en smaken van vanille, hout en de drank die van origine in het vat heeft gezeten. Oplage 600 flessen
    7,00
  • FETRIPE #10 KOARNWYN SAUTERNES

    FETRIPE #10 KOARNWYN SAUTERNES

    TINK DEROM: De Koarnwyn hat suver gjin koalsoer/skom. Ek al wie dat net de bedoeling, binne wy dochs tige ynnommen mei dit bier en fine wy it better as ferwachte. Wolst nettsjinsteande dyn pre-order ynlûke en dyn jild werom, stjoer dan in mailtsje nei karin@gruttepierbrouwerij.nl mei dêryn dyn bestelgegevens.  Onze Gerstewijn heeft 8 maanden op een Sauternes vat liggen rijpen. Vatgerijpt, of zoals hippe mensen het ook wel noemen: barrel aged, is het rijpen van bier op vaten waar eerst een andere drank in heeft gezeten zoals whisky, bourbon of rum. Dit geeft het bier nog meer complexiteit en smaken van vanille, hout en de drank die van origine in het vat heeft gezeten. Oplage 600 flessen
    8,00
  • FETRIPE #11 RIS AGUARDIENTE

    FETRIPE #11 RIS AGUARDIENTE

    Onze Russian Imperial Stout heeft 8 maanden op een Aguardiente vat liggen rijpen. Vatgerijpt, of zoals hippe mensen het ook wel noemen: barrel aged, is het rijpen van bier op vaten waar eerst een andere drank in heeft gezeten zoals whisky, bourbon of rum. Dit geeft het bier nog meer complexiteit en smaken van vanille, hout en de drank die van origine in het vat heeft gezeten. Oplage 600 flessen
    7,00
  • FETRIPE #12 TSJOKKE STOUT AGUARDIENTE

    FETRIPE #12 TSJOKKE STOUT AGUARDIENTE

    Onze Dikke Stout heeft 8 maanden op een Aguardiente vat liggen rijpen. Vatgerijpt, of zoals hippe mensen het ook wel noemen: barrel aged, is het rijpen van bier op vaten waar eerst een andere drank in heeft gezeten zoals whisky, bourbon of rum. Dit geeft het bier nog meer complexiteit en smaken van vanille, hout en de drank die van origine in het vat heeft gezeten. Oplage 600 flessen
    7,00
  • FETRIPE #13 QUADRUPEL AGUARDIENTE

    FETRIPE #13 QUADRUPEL AGUARDIENTE

    De Grutte Pier Quadrupel heeft een 8 maanden op een Aguardiente vat liggen rijpen. Vatgerijpt, of zoals hippe mensen het ook wel noemen: barrel aged, is het rijpen van bier op vaten waar eerst een andere drank in heeft gezeten zoals whisky, bourbon of rum. Dit geeft het bier nog meer complexiteit en smaken van vanille, hout en de drank die van origine in het vat heeft gezeten. Oplage 600 flessen
    7,00
  • FETRIPE #14 KOARNWYN RUM

    FETRIPE #14 KOARNWYN RUM

    TINK DEROM: De Koarnwyn hat suver gjin koalsoer/skom. Ek al wie dat net de bedoeling, binne wy dochs tige ynnommen mei dit bier en fine wy it better as ferwachte. Wolst nettsjinsteande dyn pre-order ynlûke en dyn jild werom, stjoer dan in mailtsje nei karin@gruttepierbrouwerij.nl mei dêryn dyn bestelgegevens.  Onze Gerstewijn heeft 8 maanden op een Rum vat liggen rijpen. Vatgerijpt, of zoals hippe mensen het ook wel noemen: barrel aged, is het rijpen van bier op vaten waar eerst een andere drank in heeft gezeten zoals whisky, bourbon of rum. Dit geeft het bier nog meer complexiteit en smaken van vanille, hout en de drank die van origine in het vat heeft gezeten. Oplage 600 flessen
    8,00
  • FETRIPE #15 TSJOKKE STOUT RUM

    FETRIPE #15 TSJOKKE STOUT RUM

    Onze Dikke Stout heeft 8 maanden op een Rum vat liggen rijpen. Vatgerijpt, of zoals hippe mensen het ook wel noemen: barrel aged, is het rijpen van bier op vaten waar eerst een andere drank in heeft gezeten zoals whisky, bourbon of rum. Dit geeft het bier nog meer complexiteit en smaken van vanille, hout en de drank die van origine in het vat heeft gezeten. Oplage 1100 flessen
    8,00
  • FETRIPE #17 KOARNWYN PORT

    FETRIPE #17 KOARNWYN PORT

    TINK DEROM: De Koarnwyn hat suver gjin koalsoer/skom. Ek al wie dat net de bedoeling, binne wy dochs tige ynnommen mei dit bier en fine wy it better as ferwachte. Wolst nettsjinsteande dyn pre-order ynlûke en dyn jild werom, stjoer dan in mailtsje nei karin@gruttepierbrouwerij.nl mei dêryn dyn bestelgegevens.  Onze Gerstewijn heeft 8 maanden op een Port vat liggen rijpen. Vatgerijpt, of zoals hippe mensen het ook wel noemen: barrel aged, is het rijpen van bier op vaten waar eerst een andere drank in heeft gezeten zoals whisky, bourbon of rum. Dit geeft het bier nog meer complexiteit en smaken van vanille, hout en de drank die van origine in het vat heeft gezeten. Oplage 600 flessen
    9,00
  • FETRIPE #20 QUADRUPEL WHISKY

    FETRIPE #20 QUADRUPEL WHISKY

    De Grutte Pier Whisky heeft een 8 maanden op een Whisky vat liggen rijpen. Vatgerijpt, of zoals hippe mensen het ook wel noemen: barrel aged, is het rijpen van bier op vaten waar eerst een andere drank in heeft gezeten zoals whisky, bourbon of rum. Dit geeft het bier nog meer complexiteit en smaken van vanille, hout en de drank die van origine in het vat heeft gezeten. Oplage 600 flessen
    8,00
  • FETRIPE #23 TSJOKKE STOUT PORT BLAUWE BEIE-MIE

    FETRIPE #23 TSJOKKE STOUT PORT BLAUWE BEIE-MIE

    Onze Dikke Stout heeft 8 maanden op een Vat liggen rijpen waar eerst een Port in heeft gezeten en daarna een blauwe bessen mede. Vatgerijpt, of zoals hippe mensen het ook wel noemen: barrel aged, is het rijpen van bier op vaten waar eerst een andere drank in heeft gezeten zoals whisky, bourbon of rum. Dit geeft het bier nog meer complexiteit en smaken van vanille, hout en de drank die van origine in het vat heeft gezeten. Oplage 600 flessen
    8,00
  • FETRIPE #31 WYTBIER VINO DE NARANJA

    FETRIPE #31 WYTBIER VINO DE NARANJA

    It Grutte Pier Wytbier hat 4 moanne op in Vino de Naranja-fet lein te rypjen. Dizze dessertwyn is unyk en autentyk foar Andalusië. De wyn wurdt makke fan twa soarten druven, de Pedro Ximénez en Palomino Fino. Dy wyn wurdt jierrenlang ripe yn ikehouten fetten dêr't yn 'e sinne drûge sinesappelskyl oan tafoege is. FETRIPE Vatgerijpt, of zoals hippe mensen het ook wel noemen: barrel aged, is het rijpen van bier op vaten waar eerst een andere drank in heeft gezeten zoals whisky, bourbon of rum. Dit geeft het bier nog meer complexiteit en smaken van vanille, hout en de drank die van origine in het vat heeft gezeten. Oplage 2950 flessen
    5,50

—– KELDERBIEREN – BIEREN DY'T WY FOAR DY BEWARRE HAWWE —–

  • KRÊFT yn de NACHT 2017

    KRÊFT YN DE NACHT 2017

    De krêft fan Grutte Pier wie ûnbidich. Elke tsjinstanner wie syn kop al kwyt foar't er skrikke koe. De striid fan de Fryske folksheld hie plak yn 'e nacht. De krêft yn dy nachten is de ynspiraasje foar it bier 'Krêft yn de Nacht'. Dit bier fan de

    Grutte Pier Brouwerij is in krêft yn de nacht foar elk dy't 'm drinke sil. In donker bier mei smaken fan

    roastere mouten, drop, figen en rezinen.

    By it iepenjen fan 'e flesse sjocht it bier foar it earst it ljocht. De flesse is ljochtticht troch in matte laach en hat 12 moannen lein te rypjen op in koele lokaasje. Yn dy snuorje fan besinning ûndergie it bier in smaakevolúsje en ûntwikkele it syn krêft.

    Skaaimerken:

    Unfiltere en boppegêstjend.

    Alkoholpersintaazje: 10%

    Skinktemperatuer: 10-12 °C

    56 EBU

    360 EBC

    Rook: laurier, moutich, kofje en donker fruit.

    Smaak: roastere mouten, drop, figen en rezinen.

    Mûlgefoel: droppich, plakkerich en licht byinoar lûkend.

    Neismaak: lang en smaakfol, drop, rezinen en ferwaarmjend.

    Tsiiskombinaasje: Gorgonzola, Stilton, Bastiaanse Blau, Roquefort, Limboarger Rommedoe, Beemster X-O, Berchtsiis, tige âlde Goudse, Fourme d'Ambert, Gorgonzola Dolce, Wolverlei Pyramide.

    8,50
  • KRÊFT yn de NACHT 2018

    KRÊFT YN DE NACHT 2018

    De krêft fan Grutte Pier wie ûnbidich. Elke tsjinstanner wie syn kop al kwyt foar't er skrikke koe. De striid fan de Fryske folksheld hie plak yn 'e nacht. De krêft yn dy nachten is de ynspiraasje foar it bier 'Krêft yn de Nacht'. Dit bier fan de

    Grutte Pier Brouwerij is in krêft yn de nacht foar elk dy't 'm drinke sil. In donker bier mei smaken fan

    roastere mouten, drop, figen en rezinen.

    By it iepenjen fan 'e flesse sjocht it bier foar it earst it ljocht. De flesse is ljochtticht troch in matte laach en hat 12 moannen lein te rypjen op in koele lokaasje. Yn dy snuorje fan besinning ûndergie it bier in smaakevolúsje en ûntwikkele it syn krêft.

    Skaaimerken:

    Unfiltere en boppegêstjend.

    Alkoholpersintaazje: 10%

    Skinktemperatuer: 10-12 °C

    56 EBU

    360 EBC

    Rook: laurier, moutich, kofje en donker fruit.

    Smaak: roastere mouten, drop, figen en rezinen.

    Mûlgefoel: droppich, plakkerich en licht byinoar lûkend.

    Neismaak: lang en smaakfol, drop, rezinen en ferwaarmjend.

    Tsiiskombinaasje: Gorgonzola, Stilton, Bastiaanse Blau, Roquefort, Limboarger Rommedoe, Beemster X-O, Berchtsiis, tige âlde Goudse, Fourme d'Ambert, Gorgonzola Dolce, Wolverlei Pyramide.

    7,50
  • KRÊFT yn de NACHT 2019

    KRÊFT YN DE NACHT 2019

    De krêft fan Grutte Pier wie ûnbidich. Elke tsjinstanner wie syn kop al kwyt foar't er skrikke koe. De striid fan de Fryske folksheld hie plak yn 'e nacht. De krêft yn dy nachten is de ynspiraasje foar it bier 'Krêft yn de Nacht'. Dit bier fan de

    Grutte Pier Brouwerij is in krêft yn de nacht foar elk dy't 'm drinke sil. In donker bier mei smaken fan

    roastere mouten, drop, figen en rezinen.

    By it iepenjen fan 'e flesse sjocht it bier foar it earst it ljocht. De flesse is ljochtticht troch in matte laach en hat 12 moannen lein te rypjen op in koele lokaasje. Yn dy snuorje fan besinning ûndergie it bier in smaakevolúsje en ûntwikkele it syn krêft.

    Skaaimerken:

    Unfiltere en boppegêstjend.

    Alkoholpersintaazje: 10%

    Skinktemperatuer: 10-12 °C

    56 EBU

    360 EBC

    Rook: laurier, moutich, kofje en donker fruit.

    Smaak: roastere mouten, drop, figen en rezinen.

    Mûlgefoel: droppich, plakkerich en licht byinoar lûkend.

    Neismaak: lang en smaakfol, drop, rezinen en ferwaarmjend.

    Tsiiskombinaasje: Gorgonzola, Stilton, Bastiaanse Blau, Roquefort, Limboarger Rommedoe, Beemster X-O, Berchtsiis, tige âlde Goudse, Fourme d'Ambert, Gorgonzola Dolce, Wolverlei Pyramide.

    6,50
  • Sale

    KRÊFT yn de NACHT 2020

    ,

    KRÊFT YN DE NACHT 2020

    De krêft fan Grutte Pier wie ûnbidich. Elke tsjinstanner wie syn kop al kwyt foar't er skrikke koe. De striid fan de Fryske folksheld hie plak yn 'e nacht. De krêft yn dy nachten is de ynspiraasje foar it bier 'Krêft yn de Nacht'. Dit bier fan de

    Grutte Pier Brouwerij is in krêft yn de nacht foar elk dy't 'm drinke sil. In donker bier mei smaken fan

    roastere mouten, drop, figen en rezinen.

    By it iepenjen fan 'e flesse sjocht it bier foar it earst it ljocht. De flesse is ljochtticht troch in matte laach en hat 12 moannen lein te rypjen op in koele lokaasje. Yn dy snuorje fan besinning ûndergie it bier in smaakevolúsje en ûntwikkele it syn krêft.

    Skaaimerken:

    Unfiltere en boppegêstjend.

    Alkoholpersintaazje: 10%

    Skinktemperatuer: 10-12 °C

    56 EBU

    360 EBC

    Rook: laurier, moutich, kofje en donker fruit.

    Smaak: roastere mouten, drop, figen en rezinen.

    Mûlgefoel: droppich, plakkerich en licht byinoar lûkend.

    Neismaak: lang en smaakfol, drop, rezinen en ferwaarmjend.

    Tsiiskombinaasje: Gorgonzola, Stilton, Bastiaanse Blau, Roquefort, Limboarger Rommedoe, Beemster X-O, Berchtsiis, tige âlde Goudse, Fourme d'Ambert, Gorgonzola Dolce, Wolverlei Pyramide.

    5,95132,00

—– LEUKE EKSTRA’S —–

  • Sale

    WITBIER GLAS

    Tulpglês

    25sl
    4,50
  • GRUTTE PIER TEGOEDBON

    GRUTTE PIER TEGOEDBON te brûken yn ús webwinkel, winkel en priuwlokaal yn Bartlehiem.
    50,00
  • Een Rondje Langs 44 Unieke Nederlandse Brouwerijen | Raoul van Neer

    Het boek EEN RONDJE LANGS 44 UNIEKE NEDERLANDSE BROUWERIJEN van RAOUL VAN NEER vertelt in woord en beeld over Raoul's bezoek aan tientallen Nederlandse brouwerijen. De GRUTTE PIER BROUWERIJ is één van de 44 brouwerijen die uiteindelijk in het boek zijn beland. Voor de echte liefhebber een boek die niet mag ontbreken in de verzameling! We hebben een beperkte voorraad.
    25,95
  • MIDDELEEUWS BOCKBIER DINER

    ,

    15 Okt - 19:00 tot 22:00| MIDDELEEUWS BOCKBIER DINER

    In het pittoreske Bartlehiem vind je ons prachtige proeflokaal. Langs de Dokkumer Ee is dit een perfecte locatie voor ons Middeleeuws Bockbier Diner. Denk aan vlees aan het spit, grote worsten, stoofvlees, gepofte aardappelen en gegrilde groente. Terwijl je aan een lange tafel geniet van een heerlijk maal, kijk en luister je naar de verhalen en liederen. Je drinkt daarbij verschillende unike bockbieren en ervaart een avond alsof je een overwinning viert. Prijs is exclusief drank. Inloop vanaf 18:00 Vervoer: Loop, fiets, vaar of rij mee met een BOB. Of gebruik heen de Belbus € 2,50 (reservearje op 'e tiid) en terug onze Terugtaxi €8,00 (boek dit samen met het diner) Zowel de belbus als de Terugtaxi gaat tussen Bartlehiem en Station Leeuwarden. Menu (onder voorbehoud) Aan het spit geroosterde buikspekrollade, shortribs gestoofd in Grutte Pier Bock, gepofte aardappel, bietensalade en koolsalade. Vooraf de kalte platte met charcuterie, pickles, obatzda met tripel en zuurdesem brood van de brouwer. En als dessert suikerbroodpudding met slagroom.
    39,5047,50
  • Sold out

    DE STRIJD VAN GRUTTE PIER

    De strijd van Grutte Pier

    Het boek “De strijd van Grutte Pier” gaat over het leven van de boer Pier Gerlofs Donia, die betrokken raakt bij de strijd van de Friezen tegen de Saksische (en later) Hollandse overheersing van Friesland. Piers hoeve wordt in 1515 verwoest door Saksische huurlingen en zijn vrouw komt hierbij om het leven. Door woede en wraakzucht gedreven gaat Pierde strijd aan met de Saksers en de Hollanders. Zijn grote gestalte, zijn enorme zwaard en zijn brute kracht zorgen ervoor dat hij al snel bij vriend en vijand bekend staat als ‘Grutte Pier’. De tekeningen zijn gemaakt door Alexander Russchen uit Leeuwarden, het scenario en de inkleuring zijn gedaan door Richard Bos uit Wergea.
    9,95
  • LIWWADDER BIEROPROER

    LIWWADDER BIEROPROER

    Liwwadder Bieroproer is een stripverhaal, in het Liwwadders, over het bieroproer van 1487. Eind 15e eeuw is het in Leeuwarden alleen toegestaan bier te verkopen dat in Leeuwarden gebrouwen is. Het bier uit Leeuwarden is echter van zeer slechte kwaliteit en wanneer er Haarlems bier de stad in wordt gesmokkeld, breekt het Bieroproer uit. Naast de strip bevat het boek een historische toelichting over het bieroproer door J.A. Mulder. Het scenario is van Richard Bos, Alexander Russchen tekende het verhaal en Gerard Boersma verzorgde het Liwwadders. Het boek bevat verder 2 bierviltjes.
    9,95
  • Sold out

    Tsiisplanke

    Tsiisplanke

    Een prachtige handgemaakte kaasplank van beukenhout in de vorm van een zwaard met daarop het logo van de brouwerij gebrandmerkt. Ingeolied met druivenolie. Formaat: 20cm x 50cm Plank komt zonder de hapjes op de foto.
  • Sale

    BierStachel

    Watst allegearre krigest: - BierStachel met fraai vormgegeven BierStachelHouder - Gasbrander - 5 Gastankjes goed voor 1.000 keer stachelen - Complete uitleg - Gebruik van het stachellied - Gratis verzending
    104,95
  • Sale

    Bokaalglês

    Bokaalglês

    25sl oant 33 sl
    4,50
  • Sale

    Frysk Bier Amber

    Frysk Bier Amber

    Pompeblêd Pompeblêd is de Friese benaming voor het blad van de gele plomp, ofwel het plompeblad. De naam wordt gebruikt om de zeven rode leliebladvormige bladen op de Friese vlag aan te duiden. De zeven rode 'pompeblêden' verwijzen naar de middeleeuwse Friese 'zeelanden': landstreken langs de kust van Alkmaar tot de Wezer. Er zijn nooit precies zeven van deze bestuurseenheden geweest, het getal zeven heeft waarschijnlijk de connotatie 'veel'. Sommige bronnen gaan wel uit van zeven Friese landen: West-Friesland, Westergo, Oostergo, Hunzingo, Fivelingo, Emsingo en Jeverland. Ingrediënten: Water, GERSTemout, TARWEmout, Hop (Cascade, Saaz), Zoethout, Kaneel, Rietsuiker en Gist. Geproduceerd door Grutte Pier Brouwerij uit Leeuwarden. Ongepasteuriseerd en ongefilterd. Bevat gluten. Bier van hoge gisting. Nagisting op de fles. Alc. 6,5% vol 29 EBU Bier cat. S 13 EBC Inhoud 33 cl Geniet maar drink met mate. Tenminste houdbaar tot:
    2,7561,05
  • Sale

    Tulpglês

    Tulpglês

    25sl
    4,50
  • BIER BRAND

    BIERBRAND

    Destilaat fan de Grutte Pier Tripel. Alkoholpersintaazje: 28% Ynhâld: 40ml
    3,75

—– KAARTEN VOOR EVENEMENTEN —–

  • MIDDELEEUWS BOCKBIER DINER

    ,

    15 Okt - 19:00 tot 22:00| MIDDELEEUWS BOCKBIER DINER

    In het pittoreske Bartlehiem vind je ons prachtige proeflokaal. Langs de Dokkumer Ee is dit een perfecte locatie voor ons Middeleeuws Bockbier Diner. Denk aan vlees aan het spit, grote worsten, stoofvlees, gepofte aardappelen en gegrilde groente. Terwijl je aan een lange tafel geniet van een heerlijk maal, kijk en luister je naar de verhalen en liederen. Je drinkt daarbij verschillende unike bockbieren en ervaart een avond alsof je een overwinning viert. Prijs is exclusief drank. Inloop vanaf 18:00 Vervoer: Loop, fiets, vaar of rij mee met een BOB. Of gebruik heen de Belbus € 2,50 (reservearje op 'e tiid) en terug onze Terugtaxi €8,00 (boek dit samen met het diner) Zowel de belbus als de Terugtaxi gaat tussen Bartlehiem en Station Leeuwarden. Menu (onder voorbehoud) Aan het spit geroosterde buikspekrollade, shortribs gestoofd in Grutte Pier Bock, gepofte aardappel, bietensalade en koolsalade. Vooraf de kalte platte met charcuterie, pickles, obatzda met tripel en zuurdesem brood van de brouwer. En als dessert suikerbroodpudding met slagroom.
    39,5047,50

* uitgezonderd aankopen met een waardebon