fbpx

PROEFLOKAAL

—– PROEFLOKAAL–—

PROEFLOKAAL IS GESLOTEN TOT WE WEER OPEN GAAN 😉

—–RONDLEIDING & WINKEL –—

Je bent van harte welkom in onze brouwboerderij. In het prachtige Bartlehiem kun je midden in de natuur genieten van onze bieren en ontdekken hoe bierbrouwen in zijn werk gaat.

Rondleiding met proeverij

Neem een kijkje in de brouwerij en kom onze bieren proeven in ons proeflokaal. Hoe gezellig is het om met een groep vrienden, je sportteam, je collega’s, je buren of je bierclub een bierproeverij te doen? Iedere vrijdag, zaterdag en zondag kun je aanschuiven voor een Lytse Proeverij met een rondkijkje in de brouwerij. Deze proeverij duurt ongeveer een uur en je krijgt vier verschillende bieren te drinken.

Kosten: €12,50 per persoon.

Je kunt aanschuiven op vrijdag van 14.00 uur tot 19.00 uur en zaterdag en zondag van 10.00 uur tot 19.00 uur. Als je verzekerd wilt zijn van een plekje, reserveer dan vooraf een Lytse proeverij.

Boek een Rondleiding met proeverij

Winkel

Al onze bieren zijn te koop in onze winkel in Bartlehiem. De winkel is geopend van maandag tot en met donderdag van 09.00 uur tot 17.00 uur, vrijdag van 09.00 uur tot 19.00 uur en zaterdag en zondag van 10.00 uur tot 19.00 uur.

JAN NOTA – DE BIERTROUBADOUR DIE ALLE BESLOTEN PROEVERIJEN DOET

–— BESLOTEN PROEVERIJEN VOOR GROEPEN —–

Meer weten over bier, en vooral meer bieren proeven? Zin in een onvergetelijke middag of avond? Boek dan een Grutte proeverij onder de professionele begeleiding van Internationaal Biersommelier Jan Nota, ook wel de BierTroubadour genoemd. Hij laat je graag al onze bieren proeven, vertelt over de oorsprong, laat je kennismaken met de échte Grutte Pier en zingt ook nog liedjes over dit mooie gerstenat. Kortom, de Grutte bierproeverijen zijn ‘in Grut feest!’ Kom naar Bartlehiem voor een Grutte proeverij in de brouwboerderij of strijk met een grote groep neer op De Eestroom, het schip dat naast de brouwerij aangemeerd ligt. Te ver weg? Laat de proeverij naar jou toe komen! Alle proeverijen zijn te organiseren op een locatie naar keuze.

Piers Proeverij

Ken jij de ingrediënten die we gebruiken om onze heerlijke bieren te maken? Weet je waarom een stout bijna zwart van kleur is, waarom een dubbel zoetig smaakt en wat een koffiefilter met bier te maken heeft? En ben je bekend met het fenomeen bierstachelen of Bière Flambee? Je gaat een opbouw van bekende bierstijlen proeven. Hierbij krijg je uitleg over de herkomst van het type, de bereiding, het schenken én het drinken.

Duur: ca. 2,5 uur.
Kosten: €20 per persoon. (De Piers Proeverij is vanaf 18 personen. Bij minder mensen betaal je voor 18 p.)

Praamproeverij

Samen met Praamverhuur Leeuwarden verzorgen wij een bierproeverij door de Leeuwarder grachten, aan boord van de praam Grutte Pier. Tijdens deze twee uur durende praamvaart kun je genieten van zeven verschillende soorten bier en van livemuziek van BierTroubadour Jan Nota. Naast zijn muzikale optreden vertelt Jan ook alles over de verschillende soorten bier. Bovendien mag je je glas mee naar huis nemen.

Duur: ca. 2 uur.
Kosten: €35 per persoon, incl. bier. Maximaal 20 personen.

Bierquiz

Dit is dé pubquiz voor bierliefhebbers, in het format van ‘Ik hou van Holland’. Bij dit interactieve spel vol gezelligheid leer je van alles over bier. Met verschillende teams strijd je tegen elkaar voor eeuwige roem. Er worden zes bieren geproefd, in een iets grotere hoeveelheid dan bij de andere proeverijen.

Duur: ca. 3 uur.
Kosten: €22,50 per persoon, incl. bier. De bierquiz is vanaf 20 personen. (Bij minder mensen betaal je voor 20 p.)

Bier & Spijs

Bier & Spijs is een proeverij met kleine hapjes: kaas, worst van lokale Mangalica-varkens, en chocola (speciaal in België gemaakt voor Fryske biercombinaties, zoals Fryske dúmkes-chocola).

Duur: ca. 2,5 uur.
Kosten: €25,00 per persoon, incl. bier. De Bier & Spijs-proeverij is vanaf 17 personen. (Bij minder mensen betaal je voor 17 p.)

OP LOCATIE

Je kunt natuurlijk komen proeven op onze prachtige brouwboerderij in Bartlehiem. Maar met een goed glas bier op is autorijden niet meer verantwoord. Dus waarom niet een proeverij op een locatie die voor jou handig is? Fleur thuis je verjaardagsfeestje op, of regel een proeverij in je sportkantine of je vertrouwde stamcafé zodat je op de fiets weer naar huis kan. Alle proeverijen op deze pagina’s zijn op locatie te organiseren.

Proeverij op maat? Of op een andere locatie? Neem contact met ons op.