fbpx

WEBWINKEL

—– WEBWINKEL MET AL ONZE BIEREN —–

Verzending gaat via PostNL – Levertijd is max 4 werkdagen, Verzendkosten zijn gratis bij bestellingen boven de €40,00

  • VIRTUELE HERFSTPROEVERIJ 31-10

    VIRTUELE HERFSTPROEVERIJ 31-10

    4 BIEREN, WORST, KAAS, BROWNIESCHOCOLADE EN NOUGAT. Hoor je hem al? De biertroubadour? Spelend op zijn gitaar, zingend over onze bieren! Hij is er weer, virtuele bij jou in de huiskamer. 31 Oktober om 20:00 kan je weer meedoen met de virtuele proeverij, dit keer een herfstuitvoering met 4 herfstige bieren, kazen, worst, brownies en nog meer lekkers. Minimaal 2 uur vermaak en meestal langer vanwege de naborrel met verzoeknummers. Met dit keer de 539, dubbel, quadrupel en ons bock bier. De zuivelhoeve zorgt voor de kaas en worst en brownies en downies baken de brownies. Alles in één pakket bij je thuis bezorgd of haal het pakket op bij de brouwerij in Bartlehiem. Je kan live meedoen met de proeverij via youtube, zaterdagavond 31 oktober om 20:00 via de link https://gruttepierbrouwerij.nl/virtuele-proeverij-toegang/, of kijk de proeverij terug via ons youtube kanaal. Verzending gaat via PostNL – Bestel voor 28-10, Verzendkosten zijn gratis bij bestellingen boven de €40,00 De eerste pakketten worden 26-10 verzonden  
    25,00

<<– MET DE BIERTROUBADOUR ––

–– TOP AANBIEDING –>>

  • Sale

    BOCK AANBIEDING 8 voor 6

    ,

    Grutte Pier Bock

    De Grutte Pier Bock is een hout gerookt dubbel bock. Deze kruidige bock heeft een mooie rokerigheid met een lichte houttoets. De zoetigheid met de kruidigheid van steranijs en zoethout maken dat dit een heerlijk bier is voor de herfst.

    Geniet van dit bier tijdens het vallen van de prachtig gekleurde bladeren of met vrienden rondom een kampvuur.

    Kenmerken:

    Ongefilterd en gemengde gisting.

    Alcoholpercentage: 8%

    Schenktemperatuur: 8-9°C

    22 EBU

    58 EBC

    Geur: Licht rokerig, kruidigheid van steranijs en kaneel.

    Smaak: Zoet, snoepjes, mout en een lichte kruidigheid en rook.

    Mondgevoel: Romig en zacht.

    Nasmaak: Mooi nasmaak van zoet naar rokerig, kruidig.

    Kaascombinatie: Shropshire Blue, Caerphilly, Charolais d’ Árgolay, Machedoux, Bergkaas, Oude Schapenkaas, Comté (> 2 jaar), Magor con Noci, Tomme de Jura.

    22,00 16,00

—– ONZE BIEREN DIE HET GEHELE JAAR VERKRIJGBAAR ZIJN —–

  • Sale

    BLOND

    Grutte Pier Blond

    Een dorstlessend bier met een fruitig aroma. Heeft een moutige smaak en een hoppige bitterheid in de afdronk. Geïnspireerd op onze Tripel en door het lage alcoholgehalte kan je van meerdere bieren genieten binnen een sessie, daarom noemen we dit bier ook wel onze Session Tripel.

    Kenmerken:

    3 granen blond, ongefilterd en bovengistend. Alcoholpercentage: 4,5% Schenktemperatuur: 5°C

    Geur: harsige hop, sinaasappel, mout, zoet, iets citrusachtig. Smaak: Doordrinkbaar fris, moutig, aroma hop en lichte hopbitter. Mondgevoel: Koolzuur prikkeling, fris en licht samentrekkend. Nasmaak: Hopbitter, kruidig, moutig, sinaasappel.

    Kaascombinatie: Boeren Camembert, Capriola, Livarot, Oude Schapenkaas, Basti aansen Blauw (4 maand), Brillat-Savarin, Boeren Leidse Sleutel, Gorgonzola Dolce, Oude Boeren Goudse

    2,4053,25
  • Sale

    DUBBEL

    Grutte Pier Dubbel

    Grutte Pier Dubbel is een smaakvol donker bier. Het bier heeft een aroma van donker fruit en banaan. De smaak is moutig, karamel en zoet met een fruitigheid van banaan, vanille en is een beetje nootachtig. De afdronk gaat van zoet naar bitter.

    Een bier om het hele jaar door van te genieten.

    Kenmerken:

    Ongefilterd en bovengistend. Alcoholpercentage: 7% Schenktemperatuur: 7-8°C

    Geur: Fruitig zoet met karamel en moutig Smaak: Lichte fruitigheid, zoet en moutig met een licht bittertje Mondgevoel: Lichte koolzuur prikkeling, plakkend en licht samentrekkend Nasmaak: Aromatisch, kruidig en licht zoet

    Kaascombinatie: Noord-Hollandse Geit, Doruvael, Pelardon, Bastaansen Blauw (4 maand), Gorgonzola dolce

    2,6057,70
  • Sale

    WITBIER

    Grutte Pier WITBIER

    Grutte Pier Witbier is een fris en fruitig tarwe bier. Een heerlijke dorstlesser om van te genieten met een heerlijk zonnetje op je gezicht. Dit bier is gebouwen met 100% lokale tarwe. Kenmerken: 2 granen tarwebier, ongefilterd en bovengistend. Alcoholpercentage: 5% Schenktemperatuur: 5°C 20 EBU 8,5 EBC Geur: Fruitig, sinaasappel, mout, zoet, iets citrusachtig Smaak: Doordrinkbaar fris, moutig, kruidig en lichte hopbitter. Mondgevoel: Koolzuur prikkeling, fris en licht samentrekkend Nasmaak: Vol en rond, kruidig, moutig, sinaasappel. Kaascombinatie: Boeren Camembert, Capriola, Livarot, Oude Schapenkaas, Basti aansen Blauw (4 maand), Brillat-Savarin, Boeren Leidse Sleutel, Gorgonzola Dolce, Oude Boeren Goudse
    2,6057,70
  • Sale

    TRIPEL

    Grutte Pier Tripel

    De moutigheid staat voor de tijd dat Grutte Pier nog een boer uit Kimswerd was. De zoetige bitterheid staat voor de wraak op de Hollanders die zijn vrouw vermoordden.

    Kenmerken:

    3 granen tripel, ongefilterd en bovengistend. Alcoholpercentage: 7,5% Schenktemperatuur: 7-8°C

    Geur: sinaasappel, mout, zoet, iets citrusachtig Smaak: zoet, moutig, lichte hopbitter, licht zurig. Mondgevoel: flinke koolzuur prikkeling, plakkend en licht samentrekkend. Nasmaak: kruidig, zoetig, moutig, sinaasappel, hopbitter

    Kaascombinatie: Munster met Kummel, Wolverlei Pyramide, Manchego, Wilde Weide (1 jaar), Andijker Schaap, Tomme de Savoie, Hooidammer

    2,6057,70
  • Sale

    QUADRUPEL

    Grutte Pier Quadrupel

    Grutte Pier Quadrupel is een bier vol kracht en smaak net als Grutte Pier zelf. Een geur van rozijnen, karamel en kaneel. De smaak is zacht zoetig, kruidig, caramel en licht alcoholisch. Een licht bittere nasmaak met een mooi vol mondgevoel. Een bier om meteen te degusteren of om een aantal jaren te laten rijpen. Kenmerken: Ongefilterd en bovengistend. Alcoholpercentage: 9,5% Schenktemperatuur: 9-10°C 25 EBU 80 EBC Geur: rozijnen, karamel en kaneel. Smaak: zacht zoetig, kruidig, karamel en licht alcoholisch. Mondgevoel: licht bittere nasmaak met een mooi mondgevoel. Nasmaak: kruidig, zoetig, moutig, karamel, hopbitter. Kaascombinatie: Limburger Rommedoe, Beemster X-O, Bergkaas, Gorgonzola, Stilton, ‘Bastiaansen’ Blauw, Roquefort, Blue Stilton (Colston Bassett), Boeren Leidse Sleutel.
    2,7561,05
  • VRIJHEID

    Grutte Pier Vrijheid

    Grutte Pier Vrijheid is een alcoholarm bier en staat voor de vrijheid waar Grutte Pier voor strijde. Een natuurlijke en verantwoorde dorstlesser. Van dit heerlijke blonde en licht hoppige bier kan je altijd genieten.
    2,25

—– SEIZOENS BIEREN, SPECIALS en EENMALIGE BIEREN —–

  • Sale

    FRIESE BOEZEM

    FRIESE BOEZEM

    De Friezen strijden al eeuwenlang tegen het water door terpen en dijken aan te leggen. Maar pas met de uitvinding van de Friese boezem hebben zij het water in toom gekregen. Deze boezems slaan overtollig (regen)water op in het hart van de Friese polders.

    De boezems schenken leven aan Fryslân en de Friezen.

    Door klimaat verandering wordt ons klimaat steeds natter en staan de boezems vaker onder druk.

    Rainbeer en de Grutte Pier Brouwerij brouwen deze tripel met Fries regenwater om een ode te brengen aan zowel ons eeuwige gevecht met het water als aan al die prachtige Friese boezems.

    Gjin rein, gjin bier

    Het recept voor dit bier is gelijk aan onze Grutte Pier Tripel, het enige verschil is het regenwater.

    Kenmerken:

    Gebrouwen met regenwater

    3 granen tripel, ongefilterd en bovengistend.

    Alcoholpercentage: 7,5%

    Schenktemperatuur: 7-8°C

    29 EBU

    13 EBC

    Geur: sinaasappel, mout, zoet, iets citrusachtig

    Smaak: zoet, moutig, lichte hopbitter, licht zurig

    Mondgevoel: Zacht met koolzuur prikkeling, plakkend en licht samentrekkend

    Nasmaak: kruidig, zoetig, moutig, sinaasappel, hopbitter

    Kaascombinatie: Munster met Kummel, Wolverlei Pyramide, Manchego, Wilde Weide (1 jaar), Andijker Schaap, Tomme de Savoie,

    Hooidammer

    3,2572,15
  • Sale

    RODULF DE VIKING

    Rodulf de Viking

    Rodulf de Viking is een honingtripel en is gebrouwen ter ere van de tentoonstelling Wij Vikingen. De beruchte Vikingleider Rodulf was de schrik van de Noordzee toen hij in het jaar 873 Friesland binnenviel. Hij beval de inwoners schatting te betalen of anders zou hij alle mannen vermoorden. De Friezen weigerden en gingen de confrontatie aan. In een bloedige strijd hakten ze Rodulf en 800 andere Vikingen in de pan. De Vikingen die het overleefden mochten pas vertrekken toen ze een flinke som zilver hadden betaald. In Wij Vikingen ontdek je dat Nederlanders een nauwe, gewelddadige maar ook broederlijke band hadden met Vikingen. De tentoonstelling is van 19 oktober 2019 t/m 15 maart 2020 te zien in het Fries Museum in Leeuwarden. Via digitale tovenarij komt dit etiket tot leven. Gebruik hiervoor een slimme telefoon en download de app ‘Rodulf de Viking’ in de app winkel. Ingrediënten: Water uit de Frysk Fris bron, Honing GERSTemout, HAVERvlokken, TARWEmout, Hop (Cascade, Saaz), Koriander en Gist. Geproduceerd door Grutte Pier Brouwerij, GruttePierBrouwerij.nl Ongepasteuriseerd en ongefilterd. Bevat gluten. Bier van hoge gisting. Nagisting op de fles. Alc. 7,5% vol 29 EBU Bier cat. S 13 EBC Inhoud 33 cl Ideale schenktemperatuur rond de 7 °C. Geniet maar drink met mate.
    2,7561,05
  • Sale

    ELIXER

    ELIXER

    Grutte Pier was in zijn tijd de grootste en sterkste man op aarde. Met zijn enorme zwaard onthoofde hij met gemak in één zwaai zes Hollanders. De kracht die hij hiervoor nodig had kwam uit de liefde voor zijn familie, vrienden en Fryslân.

    Er zijn ook verhalen dat hij zijn kracht voedde met een eigenaardig drankje uit een pittoresk Gallisch dorpje. Dit magische drankje zou geneeskundige eigenschappen hebben en levensversterkend zijn. De alchemisten die deze dranken maakte zouden ook aan de oorsprong hebben gestaan van het allereerste recept voor de Friese drank ‘Beerenburger’.

    De ingrediënten van deze dranken zijn gebruikt in dit bier. Elixer is een Fries Helden Stout met Boomsma Beerenburger en is zo krachtig dat deze met enige behoedzaamheid gedegusteerd dient te worden.

    Een donker bier met smaken van geroosterde mouten, drop, vrijgen en rozijnen.

    Kenmerken:

    Ongefilterd en bovengistend.

    Alcoholpercentage: 11,5%

    Schenktemperatuur: 10-13°C

    56 EBU

    360 EBC

    Geur: Laurier, moutig, koffie en donker fruit.

    Smaak: Geroosterde mout, drop, vijgen, beerenburg kruiden en rozijnen.

    Mondgevoel: Droppig, plakkend en licht samentrekkend

    Nasmaak: Lang en smaakvol, drop, rozijnen en verwarmend.

    Kaascombinatie: Gorgonzola, Stilton, ‘Bastiaansen’ Blauw, Roquefort, Limburger Rommedoe, Beemster X-O, Bergkaas, Zeer Oude Goudse, Fourme d’Ambert, Gorgonzola Dolce, Wolverlei Pyramide

    3,2572,15
  • Sale

    KRACHT in de NACHT 2019

    KRACHT IN DE NACHT 2019

    De kracht van Grutte Pier was onmetelijk. Iedere tegenstander verloor zijn hoofd nog voor het inademen van de schrik. De strijd van de Friese volksheld vond plaats in de nacht. De kracht in die nachten is de inspiratie voor dit bier “Kracht in de Nacht”. Dit bier van de

    Grutte Pier Brouwerij is een kracht in de nacht voor allen die hem gaan drinken. Een donker bier met smaken van

    geroosterde mouten, drop, vijgen en rozijnen.

    Bij het openen van de fles ziet het bier voor het eerst het licht. De fles is lichtdicht door een matte laag en heeft 12 maanden liggen rijpen op een koele locatie. In deze periode van bezinning ondergaat het bier een smaakevolutie en ontwikkelt het zijn kracht.

    Kenmerken:

    Ongefilterd en bovengistend.

    Alcoholpercentage: 10%

    Schenktemperatuur: 10-12°C

    56 EBU

    360 EBC

    Geur: laurier, moutig, koffie en donker fruit.

    Smaak: Geroosterde mout, drop, vijgen en rozijnen.

    Mondgevoel: droppig, plakkend en licht samentrekkend

    Nasmaak: Lang en smaakvol, drop, rozijnen en verwarmend.

    Kaascombinatie: Gorgonzola, Stilton, ‘Bastiaansen’ Blauw, Roquefort, Limburger Rommedoe, Beemster X-O, Bergkaas, Zeer Oude Goudse, Fourme d’Ambert, Gorgonzola Dolce, Wolverlei Pyramide

    5,75127,65
  • Sale

    539

    HELDENBIER - 539

    Bonny Dijkstra (1970) is geboren in Leeuwarden en heeft vanaf zijn jeugd een fascinatie

    gehad voor kunst.

    Sinds 2010 is Bonny volledig gericht op het maken van moderne expressieve kunstwerken. De afgelopen jaren heeft Bonny diverse projecten vormgegeven / aangekleed en exposities gehad. Zo is in Leeuwarden een groot kunstwerk zichtbaar onder de Vrouwenpoortsbrug, zijn de zeilen van het Leeuwarder Skûtsje voorzien van kleur en is een damwand beschilderd in opdracht van Rijkswaterstaat. Inspiratiebronnen zijn o.a. Picasso, de Kooning en Jean-Michel Basquiat. Zijn stijl valt te omschrijven als kleurrijk abstract waarbij hij zich laat inspireren door het constructivisme. Kleur brengen in het leven is zijn motto.

    Kenmerken:

    Melkstout

    Een liefdevolle melkzoetigheid, een karakter vol passionele energie, een gevoel van trots en kracht.

    Ingrediënten: Water, GERSTemout,

    melksuiker, Hop en Gist.

    Ideale schenktemperatuur rond de 5 °C.

    Alc. 5% vol • Bier cat. I • Inhoud 33 cl

    3,0066,60
  • Sale

    BOCK

    Grutte Pier Bock

    De Grutte Pier Bock is een hout gerookt dubbel bock. Deze kruidige bock heeft een mooie rokerigheid met een lichte houttoets. De zoetigheid met de kruidigheid van steranijs en zoethout maken dat dit een heerlijk bier is voor de herfst.

    Geniet van dit bier tijdens het vallen van de prachtig gekleurde bladeren of met vrienden rondom een kampvuur.

    Kenmerken:

    Ongefilterd en gemengde gisting.

    Alcoholpercentage: 8%

    Schenktemperatuur: 8-9°C

    22 EBU

    58 EBC

    Geur: Licht rokerig, kruidigheid van steranijs en kaneel.

    Smaak: Zoet, snoepjes, mout en een lichte kruidigheid en rook.

    Mondgevoel: Romig en zacht.

    Nasmaak: Mooi nasmaak van zoet naar rokerig, kruidig.

    Kaascombinatie: Shropshire Blue, Caerphilly, Charolais d’ Árgolay, Machedoux, Bergkaas, Oude Schapenkaas, Comté (> 2 jaar), Magor con Noci, Tomme de Jura.

    2,7561,05

—– GRUTTE PAKKETTEN —–

—– BRETTTÛNE – WILDE EN LICHT ZURE BIEREN —–

  • BRETTTÛNE 09

    BRETTTÛNE #9

    Dit is een blend van 1 ton Grutte Pier Blond, 1 ton Grutte Pier Blond met dryhop en 1 ton Grutte Pier Tripel die van 11-09-2017 tot 13-03-2018 in het vat hebben gezeten. Oplage 1712 flessen. Dit bier heeft een extra vergisting ondergaan met een Brettanomyces gist in een Frans eikenhouten ton. We noemen dit bier daarom een Bretttûne bier, deze bierstijl is een combinatie van het woord Brett en tûne (Fries voor ton) en de 3 t’s staan voor de drie-eenheid; Bier, Ton en Brett. De bierstijl Bretttûne kenmerkt zich door een complex fruitig karakter, zuurtje en subtiel vanille door het eikenhout. Een bier wat je gerust jaren donker en koel kan wegzetten om verder te laten rijpen.
    4,25
  • BRETTTÛNE 10

    BRETTTÛNE #10

    Dit bier is een mengeling van de vaten 25, 26, 27 en 28. Het basis bier is de Grutte Pier Blond die met frambozen, bramen, cranberry’s en blauwe bessen van 26-03-2018 tot 03-01-2019 in eiken houten vaten heeft gezeten. Oplage 1416 flessen BRETTTÛNE Dit bier heeft een extra vergisting ondergaan met een Brettanomyces gist in een Frans eikenhouten ton. We noemen dit bier daarom een Bretttûne bier, deze bierstijl is een combinatie van het woord Brett en tûne (Fries voor ton) en de 3 t’s staan voor de drie-eenheid; Bier, Ton en Brett. De bierstijl Bretttûne kenmerkt zich door een complex fruitig karakter, zuurtje en subtiel vanille door het eikenhout. Een bier met minder koolzuur dan normaal zodat de smaken beter tot zijn recht komen.
    4,25
  • BRETTTÛNE 11

    BRETTTÛNE #11

    Dit bier is een mengeling van de vaten 13, 14, 15, 16 en 17. Het basis bier is de Grutte Pier Tripel die van 17-11-17 tot 15-11-18 in eiken houten vaten heeft gezeten. Oplage 2280 flessen BRETTTÛNE Dit bier heeft een extra vergisting ondergaan met een Brettanomyces gist in een Frans eikenhouten ton. We noemen dit bier daarom een Bretttûne bier, deze bierstijl is een combinatie van het woord Brett en tûne (Fries voor ton) en de 3 t’s staan voor de drie-eenheid; Bier, Ton en Brett. De bierstijl Bretttûne kenmerkt zich door een complex fruitig karakter, zuurtje en subtiel vanille door het eikenhout. Een bier wat je gerust jaren donker en koel kan wegzetten om verder te laten rijpen.
    4,25
  • BRETTTÛNE 15

    BRETTTÛNE #15

    Dit bier is een mengeling van vaten 19, 23 en 24. Het basis bier is de Grutte Pier Tripel die van 13-11-17 tot 17-07-19 in eiken houten vaten heeft gezeten. Oplage 888 flessen BRETTTÛNE Dit bier heeft een extra vergisting ondergaan met een Brettanomyces gist in een Frans eikenhouten ton. We noemen dit bier daarom een Bretttûne bier, deze bierstijl is een combinatie van het woord Brett en tûne (Fries voor ton) en de 3 t’s staan voor de drie-eenheid; Bier, Ton en Brett. De bierstijl Bretttûne kenmerkt zich door een complex fruitig karakter, zuurtje en subtiel vanille door het eikenhout. Een bier wat je gerust jaren donker en koel kan wegzetten om verder te laten rijpen.
    4,25
  • BRETTTÛNE 16

    BRETTTÛNE #16

    Dit bier is een mengeling van de vaten 23 en 24. Het basis bier is de Grutte Pier Dubbel en de Grutte Pier Tripel die van 4-12-17 tot 04-09-2019 in eiken houten vaten heeft gezeten. Oplage 867 flessen. Dit bier heeft een extra vergisting ondergaan met een Brettanomyces gist in een Frans eikenhouten ton. We noemen dit bier daarom een Bretttûne bier, deze bierstijl is een combinatie van het woord Brett en tûne (Fries voor ton) en de 3 t’s staan voor de drie-eenheid; Bier, Ton en Brett. De bierstijl Bretttûne kenmerkt zich door een complex fruitig karakter, zuurtje en subtiel vanille door het eikenhout. Een bier wat je gerust jaren donker en koel kan wegzetten om verder te laten rijpen.
    4,25
  • BRETTTÛNE 17

    BRETTTÛNE #17 KUIT

    Dit bier komt uit vat 20. Het basis bier is de Grutte Pier Kuit die van 13-11-17 tot 04-09-2019 in eiken houten vaten heeft gezeten. Oplage 363 flessen. Dit bier heeft een extra vergisting ondergaan met een Brettanomyces gist in een Frans eikenhouten ton. We noemen dit bier daarom een Bretttûne bier, deze bierstijl is een combinatie van het woord Brett en tûne (Fries voor ton) en de 3 t’s staan voor de drie-eenheid; Bier, Ton en Brett. De bierstijl Bretttûne kenmerkt zich door een complex fruitig karakter, zuurtje en subtiel vanille door het eikenhout. Een bier wat je gerust jaren donker en koel kan wegzetten om verder te laten rijpen.
    4,25
  • BRETTTÛNE 18

    BRETTTÛNE #18 MANGO

    Dit bier komt uit vat 9, 10, 11 en 12. Het basis bier is de Grutte Pier Tripel die van 13-03-18 tot 01-11-2019 in eiken houten vaten heeft gezeten en daarna een extra lagering met mango heeft gehad Oplage 1884 flessen. BRETTTÛNE Dit bier heeft een extra vergisting ondergaan met een Brettanomyces gist in een Frans eikenhouten ton. We noemen dit bier daarom een Bretttûne bier, deze bierstijl is een combinatie van het woord Brett en tûne (Fries voor ton) en de 3 t’s staan voor de drie-eenheid; Bier, Ton en Brett. De bierstijl Bretttûne kenmerkt zich door een complex fruitig karakter, zuurtje en subtiel vanille door het eikenhout. Een bier wat je gerust jaren donker en koel kan wegzetten om verder te laten rijpen.
    4,25
  • BRETTTÛNE 19

    BRETTTÛNE #19

    Dit bier komt uit vat 7, 8, 29 & 30. Het basis bier is de Grutte Pier Tripel die van 13-03-18 tot 28-11-2019 in eiken houten vaten heeft gezeten. Oplage 1944 flessen. BRETTTÛNE Dit bier heeft een extra vergisting ondergaan met een Brettanomyces gist in een Frans eikenhouten ton. We noemen dit bier daarom een Bretttûne bier, deze bierstijl is een combinatie van het woord Brett en tûne (Fries voor ton) en de 3 t’s staan voor de drie-eenheid; Bier, Ton en Brett. De bierstijl Bretttûne kenmerkt zich door een complex fruitig karakter, zuurtje en subtiel vanille door het eikenhout. Een bier wat je gerust jaren donker en koel kan wegzetten om verder te laten rijpen.
    4,25

—– KELDER BIEREN – BIEREN DIE WIJ VOOR JE HEBBEN BEWAARD —–

  • KRACHT in de NACHT 2016

    KRACHT IN DE NACHT 2016

    De kracht van Grutte Pier was onmetelijk. Iedere tegenstander verloor zijn hoofd nog voor het inademen van de schrik. De strijd van de Friese volksheld vond plaats in de nacht. De kracht in die nachten is de inspiratie voor dit bier “Kracht in de Nacht”. Dit bier van de

    Grutte Pier Brouwerij is een kracht in de nacht voor allen die hem gaan drinken. Een donker bier met smaken van

    geroosterde mouten, drop, vijgen en rozijnen.

    Bij het openen van de fles ziet het bier voor het eerst het licht. De fles is lichtdicht door een matte laag en heeft 12 maanden liggen rijpen op een koele locatie. In deze periode van bezinning ondergaat het bier een smaakevolutie en ontwikkelt het zijn kracht.

    Kenmerken:

    Ongefilterd en bovengistend.

    Alcoholpercentage: 10%

    Schenktemperatuur: 10-12°C

    56 EBU

    360 EBC

    Geur: laurier, moutig, koffie en donker fruit.

    Smaak: Geroosterde mout, drop, vijgen en rozijnen.

    Mondgevoel: droppig, plakkend en licht samentrekkend

    Nasmaak: Lang en smaakvol, drop, rozijnen en verwarmend.

    Kaascombinatie: Gorgonzola, Stilton, ‘Bastiaansen’ Blauw, Roquefort, Limburger Rommedoe, Beemster X-O, Bergkaas, Zeer Oude Goudse, Fourme d’Ambert, Gorgonzola Dolce, Wolverlei Pyramide

    8,50
  • KRACHT in de NACHT 2017

    KRACHT IN DE NACHT 2017

    De kracht van Grutte Pier was onmetelijk. Iedere tegenstander verloor zijn hoofd nog voor het inademen van de schrik. De strijd van de Friese volksheld vond plaats in de nacht. De kracht in die nachten is de inspiratie voor dit bier “Kracht in de Nacht”. Dit bier van de

    Grutte Pier Brouwerij is een kracht in de nacht voor allen die hem gaan drinken. Een donker bier met smaken van

    geroosterde mouten, drop, vijgen en rozijnen.

    Bij het openen van de fles ziet het bier voor het eerst het licht. De fles is lichtdicht door een matte laag en heeft 12 maanden liggen rijpen op een koele locatie. In deze periode van bezinning ondergaat het bier een smaakevolutie en ontwikkelt het zijn kracht.

    Kenmerken:

    Ongefilterd en bovengistend.

    Alcoholpercentage: 10%

    Schenktemperatuur: 10-12°C

    56 EBU

    360 EBC

    Geur: laurier, moutig, koffie en donker fruit.

    Smaak: Geroosterde mout, drop, vijgen en rozijnen.

    Mondgevoel: droppig, plakkend en licht samentrekkend

    Nasmaak: Lang en smaakvol, drop, rozijnen en verwarmend.

    Kaascombinatie: Gorgonzola, Stilton, ‘Bastiaansen’ Blauw, Roquefort, Limburger Rommedoe, Beemster X-O, Bergkaas, Zeer Oude Goudse, Fourme d’Ambert, Gorgonzola Dolce, Wolverlei Pyramide

    7,50
  • KRACHT in de NACHT 2018

    KRACHT IN DE NACHT 2018

    De kracht van Grutte Pier was onmetelijk. Iedere tegenstander verloor zijn hoofd nog voor het inademen van de schrik. De strijd van de Friese volksheld vond plaats in de nacht. De kracht in die nachten is de inspiratie voor dit bier “Kracht in de Nacht”. Dit bier van de

    Grutte Pier Brouwerij is een kracht in de nacht voor allen die hem gaan drinken. Een donker bier met smaken van

    geroosterde mouten, drop, vijgen en rozijnen.

    Bij het openen van de fles ziet het bier voor het eerst het licht. De fles is lichtdicht door een matte laag en heeft 12 maanden liggen rijpen op een koele locatie. In deze periode van bezinning ondergaat het bier een smaakevolutie en ontwikkelt het zijn kracht.

    Kenmerken:

    Ongefilterd en bovengistend.

    Alcoholpercentage: 10%

    Schenktemperatuur: 10-12°C

    56 EBU

    360 EBC

    Geur: laurier, moutig, koffie en donker fruit.

    Smaak: Geroosterde mout, drop, vijgen en rozijnen.

    Mondgevoel: droppig, plakkend en licht samentrekkend

    Nasmaak: Lang en smaakvol, drop, rozijnen en verwarmend.

    Kaascombinatie: Gorgonzola, Stilton, ‘Bastiaansen’ Blauw, Roquefort, Limburger Rommedoe, Beemster X-O, Bergkaas, Zeer Oude Goudse, Fourme d’Ambert, Gorgonzola Dolce, Wolverlei Pyramide

    6,50
  • KRACHT in de NACHT 2017 met BEERENBURGER

    KRACHT IN DE NACHT 2017 met BEERENBURGER

    De kracht van Grutte Pier was onmetelijk. Iedere tegenstander verloor zijn hoofd nog voor het inademen van de schrik. De strijd van de Friese volksheld vond plaats in de nacht. De kracht in die nachten is de inspiratie voor dit bier “Kracht in de Nacht”. Dit bier van de

    Grutte Pier Brouwerij is een kracht in de nacht voor allen die hem gaan drinken. Een donker bier met smaken van

    geroosterde mouten, drop, vijgen en rozijnen.

    Bij het openen van de fles ziet het bier voor het eerst het licht. De fles is lichtdicht door een matte laag en heeft 12 maanden liggen rijpen op een koele locatie. In deze periode van bezinning ondergaat het bier een smaakevolutie en ontwikkelt het zijn kracht.

    Kenmerken:

    Ongefilterd en bovengistend.

    Alcoholpercentage: 10%

    Schenktemperatuur: 10-12°C

    56 EBU

    360 EBC

    Geur: laurier, moutig, koffie en donker fruit.

    Smaak: Geroosterde mout, drop, vijgen en rozijnen.

    Mondgevoel: droppig, plakkend en licht samentrekkend

    Nasmaak: Lang en smaakvol, drop, rozijnen en verwarmend.

    Kaascombinatie: Gorgonzola, Stilton, ‘Bastiaansen’ Blauw, Roquefort, Limburger Rommedoe, Beemster X-O, Bergkaas, Zeer Oude Goudse, Fourme d’Ambert, Gorgonzola Dolce, Wolverlei Pyramide

    8,50

—– LEUKE EXTRA’S —–