fbpx

Evenementenkalender

Vanwege de bijzondere ligging van ons proeflokaal op een groot erf aan het water en met Scheepsatelier  Eestroom voor de deur, organiseren wij hier ook graag bijzondere evenementen.  Denk aan culturele activiteiten rondom muziek, film of theater. Een vrijmarkt op Koningsdag. Bieryoga in de zomermaanden. Live-muziek. En natuurlijk ook bijzondere activiteiten op het gebied van smaak, zoals een winterse proeverij, een Middeleeuws Bockbier Diner of een zomerse BBQ. Eigenlijk is alles mogelijk, dus hou onze website en socials in de gaten voor de agenda! Heb je zelf leuke ideeën voor een evenement? Neem contact met ons op want daar staan we graag voor open!

Orval masterclass door Orval expert Arvid Bergström

Tijdens deze masterclass zullen we in een aantal rondes (5 à 6) verschillende leeftijden van Orval proeven en waarnemen. Internationaal biersommelier Arvid Bergström zal uitleg en toelichting geven over de smaak van Orval, en de prachtige verhalen achter deze bijzondere trappist delen. Daarnaast zullen er bijpassende hapjes worden geserveerd.

PLONS! FILM FESTIVAL
4, 5 & 6 OKTOBER 2024

Duik in docu tijdens de 4e editie van PLONS! International Short Documentary Film Festival. Op 4, 5 & 6 oktober 2024 meert Scheepsatelier Eestroom aan bij de Grutte Pier Brouwerij in Bartlehiem en kun je het hele weekend lang mooie, ontroerende, verbazingwekkende of grensverleggende documentaire films kijken!

WAT: Documentaires kijken in het schip
WAAR: Grutte Pier Brouwerij Bartlehiem 23, 9091 BH Wyns
WANNEER: Vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 oktober 2024
WIE: Iedereen die nieuwsgierig is naar film
KOSTEN: €11,00 (+ een aantal gratis toegankelijke filmblokken)

BOCKBIER DINER
19 OKTOBER 2024

Nestel je in het schilderachtige Bartlehiem, waar ons gezellige proeflokaal langs de oevers van de Dokkumer Ee ligt. Hier is de ideale setting voor ons Bockbier Diner. Stel je een tafel voor vol sappig vlees van het spit, robuuste worsten, rijk stoofvlees, luchtige gepofte aardappelen en knapperig gegrilde groenten. Zittend aan een gemeenschappelijke tafel word je ondergedompeld in een sfeer van oude verhalen, betoverende liederen en adembenemende vuurspuwshows. Proef de rijkdom van diverse speciale bockbieren en beleef een avond alsof je in het hart van een middeleeuws feest zit.

Scroll naar boven