fbpx

Contactformulier

Naam(Vereist)

Openingstijden

KANTOOR

ma t/m vr
9 – 17 uur

058 230 3000

WINKEL

ma t/m do
14:00 – 17:00 uur
vr, za & zo
14:00 uur – 20:00 uur

PROEFLOKAAL

vr, za & zo
14:00 – 20:00 uur
+ op aanvraag

Zaterdag 3 juni en 24 juni zijn wij gesloten ivm de jaarlijkse Certificaathoudersdag!

Adres

Grutte Pier Brouwerij
Bartlehiem 23
9091 BH Wyns

Grutte Pier Brouwerij
4.8
Gebaseerd op 121 beoordelingen
powered by Google
Bij toeval op de brouwerij terecht gekomenOndanks dat deze gesloten was toch een kort bezoek met uitleg in het proeflokaal gehad
Marco van KampenMarco van Kampen
18:25 03 Dec 22
Vandaag het speciale biertje Quad stout gedronken, maar wat een top biertje zeg. Vol van smaak en vat gerijpt.Met een oplage van 1350 flessen moeten we wel schieten. Deze fles gekocht in het smaakhuis in Lisse.
Toon van WeselToon van Wesel
09:38 09 Nov 22
Leuke plaats om bier te proeven, ook voor als er kinderen bij zijn.
Garbrand BakkerGarbrand Bakker
11:20 04 Nov 22
Een prachtig sfeervolle locatie waar heerlijk bier gebrouwen wordt.
S. PonsioenS. Ponsioen
12:37 14 Aug 22
Parel middenin het Friese landschap!Op minder dan een halfuurtje fietsen van Leeuwarden zit deze gezellige brouwerij met heel lekker bier (echt heel lekker, kom dus wel op de fiets). Heerlijk terras aan het water, waar je met warm weer lekker kan zwemmen. Heel vriendelijk en kundig personeel. Aanrader: de kaasplank!
Arjen BolierArjen Bolier
14:06 29 May 22
Mooie plek.heerlijk bier..misschien een idee om de borrel plank of eten wat uit te breiden.Maar het is natuurlijk wel een proef lokaal.Leuk lokaal.
K VerfK Verf
13:39 02 Apr 22
Prachtige plek om heerlijk een biertje te drinken! Nieuwe proeflokaal is erg mooi geworden. 🙂
Kenneth StruijkKenneth Struijk
08:01 24 Sep 21
Leuke locatie, je kan er lekker aan het water zitten. Met hele mooie vatgerijpte bieren (ook Brett-bieren). Deze ook allemaal uit de shop meegenomen naar huis om te proeven!
Bart van de WeijerBart van de Weijer
19:32 15 Aug 21
Wat een top locatie! Heerlijke bieren, heel veel keuze. Brouwer neemt de tijd voor je! Wij hebben echt genoten!
js_loader

Het Grutte Pier Team

Frans Filius

Eigenaar

06 81 51 78 44
frans@gruttepierbrouwerij.nl

Frans is de creatieve schepper van het verhaal en de visie rondom Grutte Pier en de brouwerij. Alle recepten – bieren vol smaak en karakter, toegankelijk voor iedereen – zijn van zijn hand. Door zijn ondernemerschap is de brouwerij geworden wat ze nu is. Zijn unieke kijk, enthousiasme en daadkracht zorgen ervoor dat Grutte Pier Brouwerij dé Friese brouwerij van dit moment is. Zijn koers komt voort uit dezelfde waarden als die van Grutte Pier destijds: kracht, vrijheid, onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en trots (al heeft Frans voor zover bekend nog nooit iemand een kopje kleiner gemaakt).

Niels Hoekstra

Verkoop

06 18 53 26 24
niels@gruttepierbrouwerij.nl

Gelijktijdig met onze verhuizing naar Bartlehiem meldde zich een nieuwe enthousiasteling zich aan voor ons team: Niels. In eerste instantie als onze vrolijke ober die jullie biertjes serveerde in het proeflokaal (daar weet hij dus gelukkig ook alles van). Nu is hij verhuisd naar kantoor en moet je dan ook niet raar opkijken als je hem onverwacht aan de lijn hebt, als trotse verkooplocatie van ons bier, om je alles te vertellen over de bieren die wij op dit moment aanbieden in ons assortiment.

Greetje Kloosterman

Verkoop

06 81 01 97 00
058 230 3000
greetje@gruttepierbrouwerij.nl

Na het overleven van de pandemie hebben wij een nieuwe kracht mogen verwelkomen in ons team: Greetje. Als enthousiaste nieuweling in de bierwereld rondde zij in de zomer nog voordat zij bij ons ging beginnen de STiBON 1 bieropleiding af. Naast een heleboel administratieve zaken op kantoor zorgt zij tevens voor de zichtbaarheid van ons merk in Friesland én daarbuiten. Bovendien is zij zo nu en dan ook in het proeflokaal zelf te vinden zijn om alles te vertellen over de brouwerij, het brouwproces en ons bier.

Julian Kotucha

Proeflokaal & Reserveringen

06 81 01 97 00
julian@gruttepierbrouwerij.nl

Met 2 STiBON opleidingen op zak is Julian degene die je alles kan vertellen over onze bieren wanneer je ons proeflokaal in Bartlehiem bezoekt. Elk weekend is hij hier dan ook te vinden en serveert je niet alleen overheerlijke biertjes en bitterballen; hij kan ook nog al je vragen beantwoorden! En sinds kort werkt hij niet alleen tijdens openingstijden, maar is hij hier ook te vinden als de houtkachel uitstaat en de brouwketels aan, want hij brouwt nu ook zelf! Dat wil je komen proeven nietwaar?

Karin Gottmer

Medewerker Kantoor

Paul Bos

Medewerker Magazijn

Katarina Vaskova

Medewerker Proeflokaal

Froukje van Wengerden

Evenementen

Wat gebeurt er als je verliefd wordt op een brouwer? Dan word je automatisch ook een beetje verliefd op zijn bier! Frans & Froukje zijn naast partners in het leven, ook steeds meer partners in het reilen en zeilen op hun erf in Bartlehiem. Met haar achtergrond als documentairemaakster verzorgt zij alle fotografie op de website. Daarnaast runt zij vanaf heden alles wat er in en rondom het proeflokaal in Bartlehiem plaatsvindt. Hier zal zij ook met enige regelmaat speciale (culturele) evenementen organiseren, die te vinden zijn in onze evenementenkalender op de website.

Scroll naar boven