fbpx

Proeflokaal Bartlehiem

Openingstijden

Vrijdag, Zaterdag & Zondag
Van 14 tot 20 uur

Kom onze bieren proeven in ons prachtige proeflokaal in Bartlehiem. Buiten, aan het water, met een houtvuurtje erbij of binnen, te midden van de ketels en houten vaten. Iedere vrijdag, zaterdag en zondag zijn we open en kun je bij ons heerlijke bieren drinken of bijvoorbeeld een proefplankje van 4 verschillende bieren bestellen. Bovendien staan wij altijd klaar om extra tekst en uitleg te geven over onze bieren en onze brouwerij. Uiteraard hebben we ook lekkere hapjes die uitstekend passen bij de bieren.

Ons proeflokaal is bovendien uitstekend te bezoeken met (kleine) kinderen! Wij hebben een groot buitenerf met trampoline, schommels, skelters en fietsjes. Binnen zijn er spelletjes. En in de zomer kun je natuurlijk ook heerlijk zwemmen!

Je kunt altijd spontaan bij ons komen aanwaaien. Reserveren kan natuurlijk ook via onderstaande knop

Op vrijdag 31 mei en zaterdag 15 juni zijn wij gesloten.

Speciale evenementen

Vanwege de bijzondere ligging van ons proeflokaal op een voormalige scheepswerf aan het water organiseren wij hier ook graag bijzondere evenementen. Denk aan culturele activiteiten rondom muziek, film of theater. Een vrijmarkt op Koningsdag. Of bieryoga in de zomermaanden. En natuurlijk ook culinaire activiteiten, zoals een proeverij van Winterse Kelderbieren, een Middeleeuws Bockbier Diner of een Zomerse BBQ. Eigenlijk is alles mogelijk, dus hou onze website en socials in de gaten voor de agenda! Heb je zelf leuke ideeën voor een evenement? Neem contact met ons op want daar staan we graag voor open!

Groepen

Ons proeflokaal leent zich uitstekend voor bedrijfsuitjes, verjaardagen, vergaderingen of een bruiloft. Strijk neer in ons gloednieuwe proeflokaal of, bij mooi weer, op ons grote buitenterras naast een houtvuur. Wij organiseren verschillende activiteiten, zoals een Muzikale Bierproeverij, Bieryoga, High Beers, Bier & BBQ of Bier & Pizza.

Scroll naar beneden om te kijken welke activiteiten er bij ons mogelijk zijn of bel/mail ons gewoon om te vragen naar de mogelijkheden.

Grutte Pier Brouwerij
4.8
Gebaseerd op 121 beoordelingen
powered by Google
Bij toeval op de brouwerij terecht gekomenOndanks dat deze gesloten was toch een kort bezoek met uitleg in het proeflokaal gehad
Marco van KampenMarco van Kampen
18:25 03 Dec 22
Vandaag het speciale biertje Quad stout gedronken, maar wat een top biertje zeg. Vol van smaak en vat gerijpt.Met een oplage van 1350 flessen moeten we wel schieten. Deze fles gekocht in het smaakhuis in Lisse.
Toon van WeselToon van Wesel
09:38 09 Nov 22
Leuke plaats om bier te proeven, ook voor als er kinderen bij zijn.
Garbrand BakkerGarbrand Bakker
11:20 04 Nov 22
Een prachtig sfeervolle locatie waar heerlijk bier gebrouwen wordt.
S. PonsioenS. Ponsioen
12:37 14 Aug 22
Parel middenin het Friese landschap!Op minder dan een halfuurtje fietsen van Leeuwarden zit deze gezellige brouwerij met heel lekker bier (echt heel lekker, kom dus wel op de fiets). Heerlijk terras aan het water, waar je met warm weer lekker kan zwemmen. Heel vriendelijk en kundig personeel. Aanrader: de kaasplank!
Arjen BolierArjen Bolier
14:06 29 May 22
Mooie plek.heerlijk bier..misschien een idee om de borrel plank of eten wat uit te breiden.Maar het is natuurlijk wel een proef lokaal.Leuk lokaal.
K VerfK Verf
13:39 02 Apr 22
Prachtige plek om heerlijk een biertje te drinken! Nieuwe proeflokaal is erg mooi geworden. 🙂
Kenneth StruijkKenneth Struijk
08:01 24 Sep 21
Leuke locatie, je kan er lekker aan het water zitten. Met hele mooie vatgerijpte bieren (ook Brett-bieren). Deze ook allemaal uit de shop meegenomen naar huis om te proeven!
Bart van de WeijerBart van de Weijer
19:32 15 Aug 21
Wat een top locatie! Heerlijke bieren, heel veel keuze. Brouwer neemt de tijd voor je! Wij hebben echt genoten!
js_loader

Grutte Pier Proeverij

Ons proeflokaal is een plek om te proeven. Daarom kun je bij ons een proefzwaard bestellen met 4 kleine glaasjes bier van de tap. Weet je niet welke keuze je moet maken? Loop dan gerust naar de bar, waar ons personeel je meer kan vertellen over de verschillende bierstijlen. Al onze proeverijen worden verzorgd met een uitleg over onze brouwerij en onze bieren, zoveel als je zelf leuk vindt!

Proefzwaard Basis ​- € 12,50
blond/witbier/dubbel/tripel

Proefzwaard Uitdagend ​- € 16,00
dubbel/tripel/bretttûne/vatgerijpt 

Proefzwaard Eigenwijs – € ?
kies zelf maar als je durft

Duur: ca. 1,5 uur (voor groepen ook mogelijk buiten openingstijden).
1 tot 100 personen.
Vanaf € 12,50 per persoon, afhankelijk van de bierkeuze. Inclusief uitleg over de brouwerij en de bieren.

High Beer

Geniet van onze bieren in ons prachtige proeflokaal in Bartlehiem. Buiten, aan het water, met een houtvuurtje erbij of binnen, te midden van de ketels en houten vaten. Tijdens onze High Beer krijg je een proefzwaard met 4 verschillende bieren naar keuze. Daarbij serveren wij passende hapjes, zoals bittergarnituur en onze Borrelplank met friese kaas en vlees.

Duur: ca. 1,5 uur (voor groepen ook mogelijk buiten openingstijden).
2 tot 70 personen.
€ 27,50 per persoon, inclusief 4 bieren, borrelplank en bittergarnituur. En inclusief uitleg over de brouwerij en de bieren.

Muzikale bierproeverij

Ken jij de ingrediënten die we gebruiken om onze heerlijke bieren te maken? Weet je waarom een stout bijna zwart van kleur is, waarom een dubbel zoetig smaakt en wat een koffiefilter met bier te maken heeft? En ben je bekend met het fenomeen bierstachelen of Bière Flambee? Je gaat een opbouw van bekende bierstijlen proeven. Hierbij krijg je uitleg over de herkomst van het type, de bereiding, het schenken én het drinken. Ook serveren wij heerlijke hapjes die perfect passen bij de bieren. 

Dit alles onder de professionele begeleiding van Internationaal Biersommelier Jan Nota, ook wel de BierTroubadour genoemd. Hij laat je graag al onze bieren proeven, vertelt over de oorsprong, laat je kennismaken met de échte Grutte Pier en zingt ook nog liedjes over dit mooie gerstenat.

Duur: ca. 2 uur (in overleg ook mogelijk buiten openingstijden).
Kosten op basis van 25 personen (bij meer of minder personen kunnen de kosten wijzigen):
In Bartlehiem met Jan Nota: vanaf â‚¬ 40,00 per persoon, inclusief 6 bieren, borrelplanken en live-muziek (in de weekenden geldt hiervoor een meerprijs van 100 euro op het totaal).

Bier & Yoga

Heb je altijd al eens yoga willen doen, maar zit je liever in de kroeg? Of ben je als yogabeoefenaar toch wel erg nieuwsgierig hoe dit samengaat met bier proeven?

Onder begeleiding van yogadocent Maikel van ‘De Inspiratieplek’ ga je een ontspannen yogales volgen waarbij je de technieken van yoga gaat gebruiken om het bier te proeven.

Duur: ca. 1 uur (in overleg ook mogelijk buiten openingstijden).
Kosten op basis van 20 personen (bij meer of minder personen kunnen de kosten iets wijzigen):
In Bartlehiem met Maikel van de Inspiratieplek:  € 19,95 per persoon, inclusief 4 proefglaasjes bier en de yogales.

Bier & Pizza

Napolitaanse pizza’s eten op het Friese platteland! Wesley van Pizza met Pazzi serveert een traditionele pizzaproeverij met verse houtgestookte pizza’s die ter plekke worden bereid. Traditionele Italiaanse ingrediënten, vers deeg en goede olijfolie vormen de basis van dit feestmaal dat je doet watertanden. Neem plaats aan de lange tafels, smul van de traditionele pizza’s en een heerlijke tiramisu en het Italië-gevoel is compleet!

Duur: ca. 2 uur (in overleg ook mogelijk buiten openingstijden).
Minimaal 50 personen.
Vanaf â‚¬ 20,00 per persoon, afhankelijk van de menukeuze.
Overleg met ons en vraag naar de mogelijkheden.

Bier & BBQ

Kom gezellig BBQ-en bij de Grutte Pier Brouwerij in Bartlehiem! Folkert van de Burning Baarch is een ambachtelijke BBQ cateraar met een passie voor koken op open vuur. Op zijn hout- en houtskool gestookte smokers en grills worden gerechten van begin tot eind vers bereid. Hierbij maakt hij gebruik van de beste natuurlijke, en zoveel mogelijk lokale producten en ingrediënten. Smaak, geur en beleving van bier en BBQ komen samen!

Duur: ca. 2 uur (in overleg ook mogelijk buiten openingstijden).
Minimaal 25 personen.
Vanaf â‚¬ 32,00 per persoon, afhankelijk van het aantal personen en menukeuze.
Overleg met ons en vraag naar de mogelijkheden.

Wim Hof Workshop

Ben jij ook wel eens benieuwd wat dat wereldberoemde ijsbad van Wim Hof nu eigenlijk precies met je doet?

Dat kun je vanaf nu ervaren bij de Grutte Pier Brouwerij! Onder begeleiding van Maikel van ‘De Inspiratieplek’ ga je in 3 uurtjes tijd een workshop volgen met als einddoel: het ijsbad!

Duur: ca. 3 uur (in overleg ook mogelijk buiten openingstijden).
Kosten op basis van minimaal 10 personen:
In Bartlehiem met Maikel van de Inspiratieplek:  € 75,00 per persoon.

Andere activiteiten in de omgeving

Bekijk ook onze ‘samenwerkingen en activiteiten in de omgeving’ pagina voor inspiratie en tips!

Scroll naar boven