fbpx

Vatgerijpt

Vatgerijpt

Vatgerijpt, of zoals hippe mensen het ook wel noemen: barrel aged, is het rijpen van bier op vaten waar eerst een andere drank in heeft gezeten zoals whisky, bourbon of rum. Dit geeft het bier nog meer complexiteit en smaken van vanille, hout en de drank die van origine in het vat heeft gezeten. Kijk in onze webwinkel voor het ruime assortiment of pre-order onze bieren die nu nog liggen te rijpen!

Het rijpingsproces

Voordat je dit heerlijke vategrijpte bier in je glas uitschenkt ondergaat het een tocht van zo’n jaar door onze Brouwboerderij Bartlehiem. Het bier wordt in onze eigen ketels gebrouwen, waarna het in de eikenhouten vaten gaat die op dit moment liggen opgeslagen in een schuur in Oudkerk. Soms voegen we tijdens het rijpingsproces extra lokale ingrediënten toe zoals fruit of kruiden uit eigen tuin.

Als het bier ligt te rijpen maakt onze brouwer zo nu en dan een rondje langs de vaten om te kijken, ruiken en natuurlijk te proeven van het bier. Als het bier goed smaakt wordt het handmatig gebotteld en is er een beperkt aantal flesjes uniek bier te koop!